Arsenal switcht naar wit voor ‘No More Red’ anti-steekgeweld campagne

Je kent het roemrijke Arsenal waarschijnlijk als de grote Londense club met het iconische rood-witte tenue. Dit verandert voor heel eventjes. Arsenal laat zich voor het derde jaar op rij van hun beste kant zien door opnieuw de campagne ‘No More Red’ de aandacht te geven.

De club uit Noord-Londen gaat met deze campagne, in samenwerking met adidas, de strijd aan tegen het steekgeweld. Deze keer schitteren ze voor het eerst in het tijdelijke witte tenue tijdens een thuiswedstrijd.

“When we can stop worrying about where we can walk, we can start dreaming about where we can go”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door adidas London (@adidaslondon)

No More Red

Twee jaar geleden, in januari 2022 lanceerden Arsenal en adidas ‘No More Red’ om het langdurige werk van Arsenal tegen steekgeweld en jeugdgeweld te ondersteunen. Tijdens de FA Cup-wedstrijd tegen Nottingham Forest verrasten ze met een kit zonder de gebruikelijke rode kleur. Een jaar later herhaalden ze dit tegen Oxford United en nu maakt het witte tenue zijn debuut in eigen huis wanneer het mannenelftal het draagt in de strijd tegen Liverpool op 7 januari.

Ook het Arsenal Women-team zal voor het eerst het volledig witte tenue dragen in de FA Cup tegen Watford op 14 januari.

Steekgeweld

De meest recente cijfers van het Engelse Office of National Statistics laten zien dat het aantal met gepleegde misdrijven met messen in Londen tussen juni 2022 en juni 2023 met 21% is gestegen tot 13.503. Dit benadrukt alleen maar hoe belangrijk het is dat Arsenal hier aandacht aan geeft.

Arsenal

Hoewel het ‘No More Red’-tenue niet eerder koop was, brengen adidas en Arsenal ter gelegenheid van het derde jaar van de campagne we; een ‘No More Red’-t-shirt uit. Ontworpen door Nellie-Rose, een jong talent uit de Arsenal Community. Het speciale community-t-shirt is vanaf 29 januari verkrijgbaar voor een bedrag van 30 pond in de Arsenal- en adidas-winkels.

Goede doelen

En het beste nieuws? De volledige opbrengst van elk t-shirt gaat rechtstreeks naar de No More Red Charity Partners: The Arsenal Foundation, Abianda (Abi Billinghurst & Associates); Octopus Community Network Limited; Box Up Crime; Stephen Lawrence Day Foundation; Ben Kinsella Trust; Copenhagen Youth Project; en St Giles Trust. Een geweldige actie om het aantal steekincidenten flink terug te dringen en daarnaast ook nog voor andere goede doelen wat te betekenen.

Meer informatie is hier te vinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door adidas Football (@adidasfootball)

Reageer op artikel:
Arsenal switcht naar wit voor ‘No More Red’ anti-steekgeweld campagne
Sluiten