De door waterstof aangedreven lange superjacht Aqua komt rechtstreeks uit de toekomst gevaren

redactie 5 Oct 2019 Machines

Deze jacht ‘Aqua’ is met z’n 112 meter lang te vergelijken met een ware wolkenkrabber. Maar valt niet alleen daardoor op, ook de technische hoogstandjes op het schip zorgden op de Monaco Yacht Show voor veel aankijk. Vooral de voorstuwing van de jacht is opmerkelijk want dat wordt verzorgd door een combi van elektriciteit en vloeibaar waterstof. Het systeem is stiller dan normale motoren en omdat het bijproduct water is, is het ook erg milieuvriendelijk.

Design

Dit bevarende gebouw op water is bedacht en uitgevoerd door de architecten van Sinot Yacht Architecture & Desgin en Laternal Naval Architects. De boss van Sinot zei: “Bij elk project daag ik mijn team en mezelf uit om onszelf te overtreffen. Voor de ontwikkeling van Aqua hebben we ons laten inspireren door de levensstijl van een veeleisende, toekomstgerichte eigenaar, de vloeiende veelzijdigheid van water en geavanceerde technologie om dit te combineren in een 112 -meter superjacht. ” Dat zijn wij er wel aan af.

Indeling

Stijl is ook zeker aanwezig. Er zijn vijf verschillende dekken met kamerhoge ramen en een gebeeldhouwde romp afgekapt door glas die het uiterlijk van de golven nabootst. Bovenop zit het stand deck waar een heerlijk zwembad ligt. Daarnaast zitten ook de luxe VIP-kamers en andere gastkamers. Het andere bovendek is opgesplitst uit twee delen. Één deel open paviljoen met gescheiden kamers en het is de Aqua-kamer. Die kamer of meer ruimte, geeft het beste uitzicht wat je je maar kunt wensen. In de benedenruimte loop je tegen een relax en fitnessruimte. Waar je je kunt laten masseren en een yoga lesje kunt pakken. Het meest opvallende interieur stuk van de hele boot is misschien wel de gigantische houten gedraaide trap.

Reageer op artikel:
De door waterstof aangedreven lange superjacht Aqua komt rechtstreeks uit de toekomst gevaren
Sluiten