Een kijkje achter de schermen bij het raceteam van Aprilia

redactie 2 Jul 2019 Machines

Overvolle campings, dampende benzinegeur en gillende motoren. We weten het zeker: het is tijd voor de MotoGP. Eén van de fijnste dingen aan het werken bij FHM is dat we regelmatig uitgenodigd worden voor de tofste events. Met dank aan Aprilia, kunnen we dit keer genieten van de mooiste motorcompetitie van deze aardkloot.

We hebben geluk dat we van tevoren een paar oordoppies kregen, want goede genade, wat komt er een overweldigend geluid uit die tweewielige racemonsters. Het mag dan wel ‘maar’ een vrije training zijn, de sfeer is er niet minder om. De MotoGP in Assen is er niet zomaar één: alles wijst erop dat dit hét event van het jaar is voor de motorliefhebber. En terecht.

Aprilia

Het op en top Italiaanse motorteam is het seizoen begonnen met de nodige veranderingen. Eén daarvan is de livery van de motor. Pfoe, die mag er ook zijn hoor. Uiteraard zien we de nodige Italiaanse accenten terug in het nieuwe jasje van de tweewieler, maar vooral het matzwarte stemt ons uiterst enthousiast. Als je met het uiterlijk van de machines een race kon winnen, dan was Aprilia zeker een goede kanshebber.

Superteam

Het is natuurlijk prachtig om de twee mannen over het circuit te zien scheuren en uiteindelijk gaat het daar ook om, maar het zou allemaal niet mogelijk zijn zonder een team. Een kijkje op de paddock verraadt pas echt wat er schuilt achter het succes van het motorteam. Een prachtig Hospitality centre wordt opgezet in slechts een dag of twee. De teamleden zijn dan ook echte multitaskers. De zeven vrachtwagenchauffeurs zijn naast het besturen van de grote machines ook inzetbaar als opbouwer, barista, gastheer of/en chef. Ze zijn zo’n tien maanden van huis, dus een beetje respect is dan ook op z’n plaats. Probeer nog maar eens rustig te blijven als de trailers van het hospitality centre precies op de juiste plaats moeten worden gezet, met een kleine marge van twee centimeter. Of als je na een lange dag nog pasta moet koken voor een mannetje of 1500.

Snelheidsduivels

De paddock is interessant, maar natuurlijk komen we voor de brullende motoren over het hete asfalt. De mannen van Aprilia die het moeten doen zijn Andrea Iannone en Aleix Espargaro. Het seizoen loopt helaas nog niet voor de wind. De doelstelling is om een plaatsje tussen plek 5 en 10 te veroveren op de ranglijst, maar met Espargaro op plek dertien is er nog aardig wat werk aan de winkel. Gelukkig is het seizoen nog lang en kan er nog genoeg gewonnen worden. We hadden in ieder geval het geluk om de motoren én de snelheidsduivels van dichtbij te zien en dat leverde weer fijne beelden op. Voor nu worden de pijlen weer gericht op Duitsland, waar het Sachsenring-circuit het podium van de volgende GP is.  

 

Reageer op artikel:
Een kijkje achter de schermen bij het raceteam van Aprilia
Sluiten