Apple heeft drie nieuwe iPhones gepresenteerd

redactie 13 sep 2018 Entertainment

We weten dat Apple niet bij elke nieuwe generatie iPhone met een revolutionair nieuw ontwerp komt. Bij de iPhone X die vorig jaar het levenslicht zag was dat wel het geval. Nu is Apple weer met een paar nieuwe telefoontjes naar buiten gekomen. Deze zal je dus meer moeten zien als een vervolg op de iPhone X.

Op het naamkaartje van de drie nieuwe mobieltjes staat iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. Om te beginnen met de XS en XS Max, dit zijn de nieuwe topmodellen van de techgigant. Deze twee tellies zijn qua uiterlijk vrijwel identiek aan de al bestaande iPhone X. Ze hebben dus ook een enorm scherm zonder knop aan de onderkant. Ook hebben de telefoons nog steeds de notch waar in het verleden nogal wat om te doen was. De XS zal ongeveer dezelfde grootte hebben als de huidige iPhone X. De XS Max wordt met het 6,5 inch scherm de grotere versie van het topmodel.

Pittig prijskaartje

Op de achterkant van de XS en XS Max vind je nog steeds de dubbele camera. Apple heeft de feature waarmee je portretten kunt schieten hebben ze nog iets beter gemaakt waardoor je nu zelf kunt bepalen hoe wazig je de achtergrond wil hebben. Deze twee topmodellen kun je nu naast zwart en wit ook in het goud krijgen. Apple zegt zelf dat ook het de speakers en Face ID erop vooruit zijn gegaan. Je kunt de iPhones nu zelfs krijgen met 512GB aan opslagruimte. Daar zal je natuurlijk wel weer Apple-waardige prijskaartjes aan hangen. Je kunt dus gelukkig ook nog voor de 64GB-versie gaan, voor de XS betaal je in dat geval 1159 euro. Wil je de grotere XS Max met 64GB dan wordt je prijskaartje ook max, je betaalt dan namelijk al 1259 euro.

iPhone XR

Niet iedereen kan zomaar even z’n huis verkopen om zo’n nieuwe iPhone te halen en dus heeft het Amerikaanse techbedrijf daar iets op bedacht. Ze zijn nu namelijk ook met de goedkopere iPhone XR naar buiten gekomen. De specs zijn daardoor natuurlijk wel minder goed dan de twee nieuwe paradepaardjes van Apple. De XR heeft namelijk in plaatst van het retescherpe oled-scherm een veel goedkoper lcd-schermpje. Ook heeft budget iPhone slechts een camera achterop. Je kunt ‘m krijgen vanaf 64GB tot een degelijke 256GB aan opslagruimte. Het leuke aan deze kekke iPhone is de enorme hoeveelheid hippe kleurtjes waar je uit kunt kiezen. Zo heb je: zwart, wit, blauw, geel en een oranjeroze-achtige kleur. De XR is in tegenstelling tot de XS ook in Product Red te krijgen. Als je deze rode XR aanschaft gaat een deel van de opbrengst naar hiv-onderzoek. Vanaf 859 euro kan deze nieuwe iPhone van jou zijn.

Nieuwe Apple Watch

Alsof dit alles nog niet genoeg was heeft Apple ook nog een nieuwe versie van de Apple Watch gepresenteerd. Deze heeft een iets groter scherm en een luidere speaker. Verder heeft ‘ie een nieuwe veiligheidsfunctie die hulpdiensten of een zelfgekozen contact op de hoogte brengt als je op je bek bent gegaan en je daarna niet meer lijkt te bewegen. De accuduur van 18 uur is hetzelfde gebleven. Het 429 euro kostende horloge is te krijgen in lichtgrijs, donkergrijs en goud.

Dit moderne klokje is vanaf 14 september te bestellen. Een week later beginnen ze met leveren. Ook Apple’s nieuwe topmodellen uit uit hun smartphone-arsenaal zijn vanaf 14 september te bestellen. Op de iPhone XR zal je iets langer moeten wachten, die is vanaf 19 oktober te koop in Nederland.

Reageer op artikel:
Apple heeft drie nieuwe iPhones gepresenteerd
Sluiten