Met de nieuwe walkie talkie-mode van Apple Watch kun jij ouderwets chatten met je maten

Redactie 8 jun 2018 Entertainment

Weet je nog? Vroegahhh. Toen je met een aantal vrienden schietertje ging doen in het bos? Mooi was dat man. Communiceren met zo’n walkie talkie met een 10 centimeter lange antenne. We kunnen eindelijk deze mooi tijd herleven met de nieuwe update voor de Apple Watch.

Net als dat Rihanna over een lingerielijn beschikt, heeft Apple haar Watch-lijn. Zo maakte het grote elektronicabedrijf zojuist de watchOS 5 bekend. De mooiste optie op de digitale horloge is dat je dus nu eindelijk ouderwets kunt walkie talkie chatten met je maten.

‘FHM speaking’

Het werkt eigenlijk als een soort Whatsapp-spraakbericht. Je spreekt kort iets in en verzend het dan aan je vrienden. Super te gek natuurlijk, want wat is nu niet dikker dan je kindertijd herleven. “FHM speaking, heb je die lekkere blondine op 12 uur gespot? Over.” Zie wel dat het werkt? Heerlijk dit. Helaas zit er wel wat minder nieuws bij. De eerste Apple Watch heeft de update nog niet, maar de Series 1, 2 en 3 wel.

Apple Watch
Foto: Apple

Wedstrijdje bewegen

Dit is niet de enigste update van onze appelvrienden. Zo maakten ze ook bekend dat er een Siri-watchface functie op de horloge komt. Je digitale Applevriend hoef je dus niet meer te wekken met ‘Hey Siri’. Nu kan het apparaat zelf zien dat jij een gesprek wilt aangaan. Als je de Apple Watch naar je hoofd beweegt, weet hij/zij genoeg. Ook kan ‘ie detecteren als je begint aan een workout en wanneer je stopt. Als je helemaal next level wilt gaan sporten, kun je ook nog een battle aangaan met je maten. Wie het meest beweegt in één week wint de wedstrijd.

De watchOS 5-upgrade komt dit najaar uit. Alleen dus bij Series 1, 2 en 3. Anders koop je er toch gewoon nog een? Soldaatje spelen wordt alleen maar beter.

Reageer op artikel:
Met de nieuwe walkie talkie-mode van Apple Watch kun jij ouderwets chatten met je maten
Sluiten