Alcraft GT gaat de concurrentie aan met Tesla

Redactie 15 okt 2017 Machines

Met een verbod op nieuwe benzine- en dieselauto’s in 2030 in het regeerakkoord, lijkt er langzaam een einde te komen aan een tijdperk voor de echte ‘Petrolheads’. Gelukkig zijn voor ons komen er steeds meer elektrische auto’s op de markt die wel door Den Haag geduld worden over 13 jaar. Met de Tesla hebben we daar al een aardig kroonjuweeltje van, maar er komt een ‘new kid on the block’.

Alcraft Motor Company gaat doormiddel van crowdfunding opzoek naar keiharde poen, 600.000 Britse knaken maar liefst, om de Alcraft GT te produceren. Zodat in 2019 de elektrische auto de weg op kan. Het Britse bedrijf doet dit niet zomaar door ordinair met het hoedje rond te gaan. Nee zeker niet. Alcraft Motor Company biedt investeerder, doormiddel van verschillende soorten abonnementen met uiteenlopende voordelen, de mogelijkheid om deel uit te maken van het waanzinnige proces. Dit kan al met een membership van £10, oplopend naar het achtste abonnement van £25.000, wat een opstapje is naar je eigen Alcraft GT met gelijkwaardige korting. Dat is nog maar een schijntje met een kostprijs tussen de £130.000 en £145.000.

Daar krijg je dan ook niet zomaar wat voor. Het elektrische huzarenstukje wordt aangedreven door drie elektromotoren die samen de fourwheeldrive krachtpatser een waanzinnige 600pk en 840lb aan koppeling geven. Daarmee schiet de Alcraft GT van nul naar 100 km/h in slechts 3,5 seconden. Met een volgeladen accu heeft het prachtig elektrische pareltje een range van maar liefst 483km, dat is voor een elektrische auto geen kattenpis. Geïnteresseerd in één van de abonnementen, waar je onder andere mee op het legendarische Silverstone circuit terecht komt of een heuse Alcraft horloge kan opleveren, klik dan hier voor de opties.

 

Reageer op artikel:
Alcraft GT gaat de concurrentie aan met Tesla
Sluiten