Uniek kijkje in de gigantische Tesla fabriek in Tilburg

redactie 14 dec 2016 Machines

De eerste Tesla fabriek buiten de Verenigde Staten staat hier in Nederland, in Tilburg om precies te zijn. Hier hebben ze 45.000 vierkante meter om hun paradepaardjes te testen en samen te stellen. Daar loop je natuurlijk niet zomaar naar binnen voor een rondleiding en daarom ging Rutger Houweling, hoofdredacteur van Want.nl, voor ons langs in deze unieke fabriek.

Hij proeft zelfs even van de autopilot van Tesla. Het blijft een hands on systeem dus het is eigenlijk ook aan te raden je daaraan te houden, maar Rutger leest nou eenmaal graag zijn krant. Door een camera, radar en twaalf sensoren in en om de auto wordt autorijden wel een stuk veiliger. En, ook heel chill, in de file hoef je alleen nog maar je handen op het stuur te houden.

In Tilburg test een ex-professionele coureur de wagens op de langste indoor production test track van Europa. Dan moet alles natuurlijk wel in elkaar worden gezet nadat alle producten uit de Verenigde Staten zijn bezorgt. Over een paar weken zie je Model X wellicht op de weg, want dan is ‘ie leverbaar in Europa.

Bron: Want.nl.

Reageer op artikel:
Uniek kijkje in de gigantische Tesla fabriek in Tilburg
Sluiten