Albon neemt per direct stoeltje van Gasly over bij Red Bull Racing

redactie 12 Aug 2019 Entertainment

Het zat er eigenlijk al een tijdje aan te komen. Pierre Gasly is zijn plek kwijt in het team van Red Bull Racing. De Fransman wisselt van stoeltje met de Brits-Thaise Alexander Albon. Vanaf de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps zit Albon in de bolide van Red Bull Racing als teamgenoot van Max Verstappen.

Dit seizoen zit Gasly voor het eerst bij het hoofdteam van Red Bull, hij kwam over van zusterteam Toro Rosso. Daniel Ricciardo verkaste naar Renault, dus kwam er een plekje vrij voor de Fransman. Gasly presteert alleen al het hele seizoen veel minder dan Max, dus dat is voor het team reden om in te grijpen. “Red Bull zit in de unieke situatie dat er vier getalenteerde coureurs onder contract staan en dat we deze kunnen rouleren. We zullen de komende negen races gebruiken om de prestaties van Albon te bekijken en daarna te beslissen wie er in 2020 naast Max in de wagen zit”, laat het team weten.

Kvyat

Het is niet de eerste keer dat er bij Red Bull met stoeltjes gegoocheld wordt terwijl het seizoen al bezig is. In 2016 nam Max Verstappen vanaf de GP in Barcelona het stoeltje over van Daniil Kvyat. Max won meteen die race en ondertussen doet Kvyat het weer heel aardig bij Toro Rosso. Vanaf de komende race krijgt de Rus dus gezelschap van Pierre Gasly.

Reageer op artikel:
Albon neemt per direct stoeltje van Gasly over bij Red Bull Racing
Sluiten