Internet reageert op Akira film van Leonardo Di Caprio

redactie 10 apr 2019 Entertainment

We weten al een poosje dat er een live action-versie zal komen van de iconische Manga film Akira. Zo heeft niemand minder dan Leonardo Di Caprio het op zich genomen, als regisseur van de adaptation, om de Japanse klassieker een Hollywoodtreatment te geven. Supertof, zou je zeggen. Maar nu is er een zogeheten synopsis omschrijving van de film op het internet verschenen en fans zijn niet blij. In dit geval, zou het zomaar eens terechte ophef kunnen zijn.

De nieuwe Akira film is gebaseerd op de onwijs populaire Manga-film uit 1988. Een combinatie van cyberpunk, geweld, gecompliceerde plot-twists en een ongekend gedetailleerde animatievorm. Het werd bekendgemaakt dat acteur/regisseur Leonardo Di Caprio, de rechten van Akira heeft opgekocht om een live action-film hiervan te maken. We weten nu ook in hoeverre de film zich aan de oorspronkelijk verhaallijn zal gaan houden.

Met de gelekte synopsis van de film lijken ze, met uitzondering van de namen Akira, Tetsuo en Kai, ‘t over een hele andere boeg te gooien. Om te laten zien hoe anders de film zal gaan worden moet je eigenlijk eerst de trailer van de legendarische Manga uit 1988 hieronder checken. Side-note: Als je het een verwarrende video vindt, is dat geheel de bedoeling. Japanse Manga films zijn geweldig, maar wel een tikje anders dan de reguliere animatiefilms. Heerlijk.

Vergelijking Akira

De film zal zich in plaats van Neo Tokyo, afspelen in Neo Manhattan. Tetsuo en Akira zijn in de Manga vrienden van elkaar, die als een groep wilde motorrijders alles plunderen. In de film is Tetsuo een barkeeper en wordt ontvoerd door de overheid. Akira zal in de film opzoek gaan naar de ontvoerders van zijn broer (in plaats van vriend). Tetsuo heeft zowel in de film evenals in de Manga paranormale krachten gekregen die sterk genoeg zijn om de hele stad op te blazen. Akira en Kai zullen er in de film op uit zijn om de wereld te behoeden van de krachten die Tetsuo bezit.

Fans zijn niet blij

Het bezwaar van de fans van Akira is na het lezen van alle aanpassingen goed te begrijpen. Vooral met de kennis dat Di Caprio en zijn groep een budget hebben weten te krijgen van 18 miljoen dollar. Akira is voor animatiekenners een gevoelig begrip. Voor hen zijn deze aanpassingen net zo vreemd, als bijvoorbeeld Donald Duck van eend zou veranderen in Donald de zwaan. De vraag is dan ook: is het echt zó ingewikkeld om een Hollywoodfilm van game of anime om te toveren naar een waardige film? Als we kijken naar amateuristische pogingen van fans, zou je denken dat 18 miljoen voor het echte werk een makkie is. Zie de trailer van de, door fans gemaakte, Akira film (2014).

Akira was grondlegger van Japanse Anime naar het Westen

Voor de komst van Akira waren Manga en Anime onbekende begrippen voor de ‘mainstream’. Niemand had zulke vormen van animatie ervaren. Het was ook gelijk duidelijk dat deze vorm van animatie niet echt voor kinderen was. Iedere scene werd met de hand getekend om een vloeiende beweging te maken. Meer dan twintig tot dertig tekeningen werden per seconde weergegeven in filmvorm. De komst van 3D animatie met de computer maakte het natuurlijk makkelijker voor toekomstige films. Maar deze pure vorm van kunst is ongekend en heeft de weg vrijgemaakt voor animéfilms en series als Ghost in the Shell, Dragon Ball Z en Pokémon.

Reageer op artikel:
Internet reageert op Akira film van Leonardo Di Caprio
Sluiten