De nieuwe oorlogsfilm The Aftermath ziet er indrukwekkend uit

redactie 29 nov 2018 Entertainment

Alweer een oorlogsfilm? Jawel! En natuurlijk heeft The Aftermath alles te maken met de Tweede Wereldoorlog. De film speelt zich af in het het verwoeste Hamburg van 1946. De regie is in goede handen, want niemand minder dan de Oscar-winnende regisseur Ridley Scott heeft de job te pakken.

The Aftermath is een verfilming van het gelijknamige boek van Rhidian Brook. De eerste trailer laat al even duidelijk zien met wat voor een film we te maken hebben. Dit is er eentje die je zeker straks moet zien op het grote bioscoopdoek.

Het verhaal

Het is een aardige mess daar zo net na de Tweede Wereldoorlog. Alles is kapot, de hele stad is een grote puinbak. De bewoners van Hamburg weten ook niet zo goed hoe ze verder moeten gaan, na het grote nazitijdperk. Tijdens de winter wordt Rachael Morgan (Keira Knightley) herenigd met haar man Lewis (Jason Clarke). Hij is tevens een Britse kolonel met een zeer belangrijke taak. Hij moet ervoor zorgen dat Hamburg weer heropgebouwd wordt. Maar da’s nog lang niet alles, doordat het nazisme nog altijd een beetje rondzweeft in de stad, is het de bedoeling dat hij het moet laten verdwijnen.

Een kantelpunt

De film staat op de rand van een belangrijk kantelpunt. Ineens zijn de Engelsen in charge in de stad. Er zit behoorlijk wat spanning tussen de Duitsers en de Engelsen. Er moet nieuwe weg worden gevonden. Dit alles ontaardt zich in ruzies, affaires en een bloedbad op straat.

De film is vanaf 28 maart te zien in de Nederlandse bioscopen.

Esquire

Reageer op artikel:
De nieuwe oorlogsfilm The Aftermath ziet er indrukwekkend uit
Sluiten