ABT maakt van Audi RS3 nog brutere wolf in schaapskleren

Redactie 13 Jul 2019 Machines

Het is twintig jaar geleden dat de S3 zijn debuut maakte als de krachtige hatchback van Audi. Dat vonden de mannen uit Ingolstadt nog niet genoeg, want acht jaar geleden gingen ze nog een stapje verder en introduceerden ze de beestachtige Audi RS3.

400 pk in een hatchback. Vroeger hadden autoliefhebbers je voor gek verklaard, maar vandaag is het voor de snelste versies van Audi, BMW en Mercedes de standaard geworden. ABT Sportline, de huistuner van Audi, vind dat aantal peekaatjes nog niet voldoende, dus bieden zij de mogelijkheid voor een ABT Power S performance pakket.

Verbeterde topsnelheid

Met het powerpakket stijgt het vermogen met 70 naar 470 pk. Daarnaast is ook het koppel gestegen van 480 naar 540 Newtonmeter. Het zorgt ervoor dat de topsnelheid nog ietsje hoger is komen te liggen, waardoor je de stukken Autobahn nu met 285 kilometer puur kan verslinden.

Ach wel ja, waarom ook niet. Verder krijg je ook een berg aan ABT badges erbij. Toch blijft het uiterlijk redelijk bescheiden. De mensen die bij een Ferrari spreken over ‘die rode sportauto’ zullen niet direct de potentie van de auto zien. Het wolf in schaapskleren-effect is dus intact gebleven. Maar een monster dat het is.

Reageer op artikel:
ABT maakt van Audi RS3 nog brutere wolf in schaapskleren
Sluiten