Zwarte luipaard voor het eerst in honderd jaar gespot

Dit is wel een heel mooi beestje. Dan bedoelen we ook letterlijk een beestje. Want bij FHM willen we de term nog wel eens gebruiken voor een brute auto. Maar dit keer gaat het écht om een hele bijzondere katachtige. Namelijk een zwarte luipaard. Dat het héél speciaal, willen we nog even extra benadrukken, want dit is het eerste zwarte exemplaar van het roofdier wat in zo’n honderd jaar gespot is. 

Een groepje onderzoekers plaatste een stuk of acht camera’s in Laikipia County in Kenia, nadat er vorig jaar en het jaar daarvoor al een aantal keer geroepen werd dat het beest gezien was. In het kader van ‘pics or didn’t happen’ probeerden de bollebozen het dier voor de camera te krijgen. Met succes! Het dier is ongeveer vijf keer verschenen voor de lens, op verschillende plaatsen.

Zwarte luipaard is omgekeerde albino

In principe is de zwartgekleurde luipaard geen soort op zich. De donkere vacht wordt veroorzaakt door melanisme. Dat is het omgekeerde van de albino-aandoening die we allemaal wel kennen. Hoe dat allemaal zit, besparen we jullie. Laten we vooral de beelden checken van dit bijzonder vette poesje.

Specs

Zoals altijd, willen we natuurlijk weten wat het beestje dan precies kan. Nou, de luipaard doet zijn naam geen eer aan met een topsnelheid van 58 kilometer per uur. Aardig rap. Hij bestaat ook voornamelijk uit spieren. Deze Hello Kitty aan de steroïden wordt gemiddeld zo’n 12 tot 17 jaar en weegt op volwassen leeftijd ongeveer 60 kilo.

https://www.instagram.com/p/BtyQt7JBto-/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BtvN7jvBtVu/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/Btz41hFl2P6/?utm_source=ig_web_copy_link

Reageer op artikel:
Zwarte luipaard voor het eerst in honderd jaar gespot
Sluiten