De Samsung QLED tv is een fraai staaltje televisietechniek

redactie 24 okt 2018 Entertainment

Een tv is misschien wel een van de belangrijkste voorwerpen in jouw huis. Je kijkt ernaar wanneer je thuis komt na een lange dag werk, even gluren naar Robje Trip en zijn nieuwtjes. In het weekend kijk je half zat met je maten naar een voetbalmatch. Zo’n tv bij jou thuis moet potverdorie hard werken. De techniek staat niet stil, ook niet op het gebied van televisietoestellen. Zo is er de Samsung QLED tv die je zeker even moet checken. 

Je herinnert je vast nog wel de  LCD  tv dé vervanger van jouw koelkast-tv. Ineens werd het beeld een heul stuk scherper. Vervolgens kwam de LED tv op de markt, maar ook die is alweer een paar jaartjes oud, dus kwam Samsung in 2017 met de QLED tv. QLED staat voor Quantum Dot Light Emitting Diode. Dat wil zeggen, dat je met zo’n teeveetje het scherpste beeld ooit kan krijgen.

Nanokristallen

Het beeldscherm van de tv heeft laagje met nanokristallen, dit laagje zorgt ervoor dat het kleurbereik mega hoog is. In 2018 komen er nog allerlei interessante specieacties bij die de tv nog geavanceerde moeten maken. Zo lijkt het net alsof de voetbalwedstrijd gewoon bij jou in huis plaatsvindt. De tv moet uiteindelijk onderdeel worden van het ‘slimme interieur’ waarin alle apparaten met elkaar verbonden zijn.

De QLED tv’s zijn er in allerlei soorten en maten. Door de High Dynamic Range (HDR) krijg je waarheidsgetrouw beeld. HDR is een nieuwe beeldtechnologie waarmee het beeld tot 5x helderder is dan een conventionele televisie. Benieuwd naar de verschillende soorten toestellen? Check effe de website van EP.nl.

 

 

Reageer op artikel:
De Samsung QLED tv is een fraai staaltje televisietechniek
Sluiten