7 epische games om naar uit te kijken in 2018

Redactie 6 feb 2018 Entertainment

We zitten inmiddels alweer in februari, dus het nieuwe jaar loopt op volle toeren. Dat betekent dat er heel snel weer heel veel verschillende dikke games uitkomen. Dat wordt weer de nodige uurtjes achter je tv spenderen en vierkante ogen creëren. Dit zijn de 7 games van 2018 waar wij het meest naar uitkijken. 

1) Red Dead Redemption 2

Rockstar zijn epische western adventure game heeft eindelijk een vervolg op komst. We kijken er al een poosje naar uit en deze westerse versie van GTA kan niet sneller dichterbij komen. Het verhaal volgt outlaw Arthur Morgan en de Van der Linde gang (heuj Nederlandse naam), die het verwilderde Amerikaanse landschap tezamen onveilig maken. Aan de trailer te zien zullen er genoeg achtervolgingen te paard, schietgevechten en overvallen zijn om de echte outlaw in je naar boven te laten komen. Wat het nog helemaal mooi afsluit is dat er in deze Red Dead Redemption een toffe online multiplayer mode komt.

Release Date: 26 oktober 2018
Platforms: PlayStation 4, Xbox One

2) A way out

Dit story-driven gevangenis break out action adventure spel gaat er één van de mooiste worden. Tijd om de je innerlijke Michael Scofield (Prison Break) naar boven te laten komen. Zoals bij elke grote gevangenis uitbraak, breek je ook in dit spel niet alleen uit. Je kan het spel alleen spelen in een split screen co-op mode. Dus dat wordt lekker samen met je maatje jezelf verdiepen in de hoofdpersonages Vincent en Leo. Zij moeten leren samen te werken om uit deze beruchte gevangenis te kunnen breken. In het spel is het niet zo dat jullie de gehele tijd op dezelfde plek in de gevangenis bivakkeren. Zo kan het makkelijk zijn dat degene die Vincent speelt ligt te slapen in de cel terwijl Leo door de gevangenis heen zwerft. Een van de games van 2018 om naar uit te kijken.

Release Date: 23 maart 2018
Platforms: PlayStation 4, Xbox One, PC

3) God of War

Het is vijf jaar geleden sinds de laatste God of War game uitkwam. Dit jaar wordt daar verandering in gebracht. In 2018 zal Kratos, dit keer samen met zijn Zoon Atreus, dan eindelijk wederkeren. De vader zoon dynamiek schijnt cruciaal te worden in het spel. De eerste beelden laten zien hoe Kratos zijn zoon wijze lessen leert over de harde wereld der goden. Een mooie opening voor toekomstige games van God of War.

Release Date: 20 April 2018
Platforms: PlayStation 4

4) Far Cry 5

In plaats van je mee te nemen naar exotische plekken of hooggebergten zoals de Himalaya, neemt Far Cry 5 je mee op avontuur gewoon in Montana. Je doel is om een gewelddadige death cult neer te halen en het verzet hiertegen op touwen te zetten. Uit de trailer kunnen we opmaken dat er genoeg elementen uit de vorige games behouden zijn gebleven zoals de secuur gedetailleerde maps en de geperfectioneerde weapon sytems. Tijd om een nieuwe wereld van extreme vrijheid te ontdekken!

Release Date: 27 maart 2018
Platforms: PlayStation 4, Xbox One, PC 

5) Anthem

In deze wereld ga je als de zo bekende ‘freelancers’ aan de slag. Een soort van elite-forces die in Iron Man achtige pakken de brute buitenwereld gaan ontdekken. En deze brute buiten wereld is dan ook fantastisch. Haarscherp, groot, gedetailleerd en vol met afschrikwekkende monsters. In je gepersonaliseerde Iron Man pakkie vlieg, vecht en vlucht je de gehele mega fantasiewereld door. Zo zijn er pakken die je extra kracht geven, waar andere pakken je meer snelheid geven. Je kan in het spel spelen tot aan een team van 4 spelers toe.

Release Date: herfst 2018
Platforms: Xbox One, PlayStation 4, PC 

 6) Sea of Thieves

In deze piraten avontuur game heb je maar één doel, namelijk de beruchtste en meest gevreesde piraat van allemaal worden. Of je hier in zult slagen ligt er aan hoe je met de andere piraten, goudzoekers en handelaren om gaat. Bevaar de zeven zeeën en pak wat je pakken kan zonder iets terug te geven!

Release Date: 20 maart 2018
Platforms: Xbox One, PC 

7) Mount & Blade 2: Bannerlord

Een van de meest realistische RPG-ridder spellen die we in tijden hebben gezien. Het spel neemt 200 jaar voor het eerste spel Mount & Blade: Warband plaats. Het tijdperk van het spel is geïnspireerd door het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Europa rondom 600-1100 n.Chr. Een van de games van 2018 waar we ons op verheugen.

Release Date: hopelijk in 2018
Platforms: Xbox One, PlayStation 4, PC

Reageer op artikel:
7 epische games om naar uit te kijken in 2018
Sluiten