5 shortcuts die je tijd besparen zonder dat het ten koste gaat van kwaliteit

Redactie 26 Sep 2017 Entertainment

Tijd is geld, is een gevleugelde uitspraak van onze overgrootvader. Cliché van jewelste natuurlijk, maar anders was het ook geen cliché. Maar hoe breng je dit in de praktijk? Hoe kun je het jezelf nou gemakkelijker maken in het leven? Door tijd te besparen. Hou je weer meer tijd over voor leuke dingen in het leven. Tegelijkertijd wil je niet bezuinigen op kwaliteit. Het moet allemaal wel gewoon van uitmuntende klasse zijn. We doen het immers niet voor minder. Wij geven je een paar kwalitatieve shortcuts die je tijd gaan besparen. Doe er je voordeel mee.

1. Laat je baard staan
Elke dag voor de spiegel om je baard er vakkundig af te scheren? Waarom zou je, als je het ook kan beperken tot een of twee keer per week. Scheelt je zeker vijf minuten in je ochtendritueel. En we weten allemaal hoe dol we zijn op die extra vijf minuten. Vraag dat maar aan je snoozefunctie.

Instagram GIFs - Find & Share on GIPHY

2. Schakel je notificaties uit
WhatsApp, e-mail, Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram. Als je al je notificaties aan hebt staan heb je er een dagtaak aan om dit bij te houden. Neem de controle in eigen hand. Uitvinken die hap! Laat je niet domineren door je telefoon, maar bepaal zelf het moment waarop je tijd besteed aan social media. Moet jij eens opletten wat dat doet met je focus en concentratie. Je zal zien dat je sneller en beter werk levert, met alle positieve gevolgen van dien.

Nescafé Azera

3. NESCAFÉ AZERA in plaats van de koffietent
Je kan natuurlijk voor vijf euro naar die hippe koffietent wandelen om je espresso te bestellen, maar je kunt ook gewoon NESCAFÉ AZERA in huis halen. Hiermee maak je waar je maar wilt in no time een heerlijke espresso. Dit is de beste koffie die ooit uit een zakje is gekomen. Het is gemakkelijk, lekker en snel. Precies wat we willen. Ontwaar de barista in jezelf en je waant je spontaan in een Italiaans barretje met de La Gazetto Dello Sport op tafel. Koekje d’r bij?

Adweek GIFs - Find & Share on GIPHY

4. Neem een schoonmaakster
Laten we even eerlijk zijn tegen elkaar: we hebben echt nooit, maar dan ook nooit zin om te stofzuigen, de vloer te dweilen of de badkamer te boenen. Tegelijkertijd is er weinig zo aangenaam als een schoon en opgeruimd huis. Als je die twee dingen tegen elkaar afzet, waarom zou je dan niet gewoon een schoonmaakster nemen? Ja, het is luxe en het kost wat extra knaken, maar het levert je zoveel op.

Grocery GIFs - Find & Share on GIPHY

5. Boodschappen bestellen
Thuisbezorgd heeft inmiddels z’n plek in de samenleving volledig veroverd. Maar boodschappen doen we nog altijd zelf. Waarom laat je die ook niet gewoon thuisbezorgen? Alle grote supermarkten bieden de dienst inmiddels aan. Ze komen langs op het door jou afgesproken tijdstip en nemen ook je lege flessen en kratten weer mee. Ruimen ze je huis nog op ook. Laat die kratten bier maar komen!

In samenwerking met NESCAFÉ AZERA

Reageer op artikel:
5 shortcuts die je tijd besparen zonder dat het ten koste gaat van kwaliteit
Sluiten