5 redenen waarom een e-bike niet alleen iets voor je moeder is

Redactie 20 feb 2019 Entertainment

Wij begrijpen als geen ander dat je ego een klein deukje oploopt als jij met al je kracht na een slopende werkdag naar huis trapt, en je dan ook nog eens ingehaald wordt door een gepensioneerde op een e-bike. Erg bevorderlijk voor je mannelijkheid is dit natuurlijk niet, wat het aannemelijk maakt dat je situaties als deze in de toekomst liever voorkomt. Een oplossing om je trots in tact te houden is jezelf wagen aan een opgevoerde fiets. Het stoffige imago van een e-bike is namelijk zo onterecht als maar zijn kan. Wij geven je vijf redenen waarom een e-bike niets af doet aan je imago als alfamannetje.

1. Nu ben jij de koning van het fietspad!
Met een elektrische fiets hoef je in ieder geval niet meer te vrezen dat je door bejaarde dagjesmensen wordt ingehaald. Op een e-bike ben jij namelijk de koning van het fietspad die fluitend anderen voorbij scheurt. Met slechts een paar drukken op het bedieningspaneel activeer je trapondersteuning die je ook nog eens kunt afstellen naar intensiteit. Wel zo handig!

2. Tijd = geld
Zeker als je vaker dan je zou willen gebruik maakt van de auto, het OV of de benenwagen, zal je je nog verbazen over het tijdbesparende effect van een e-bike. Binnen no-time ben je al op de plaats van bestemming zonder dat je hiervoor je benen uit je lijf hoeft te trappen. Zeker in de stad is een elektrische fiets daarom een goede vervanger voor de auto. Ohja, achter aansluiten in die eindeloze files is ook verleden tijd met een e-bike.   

3. Conditietraining op de fiets
Ja hoor, last time we checked, is fietsen super gezond! Uit onderzoek door het TNO blijkt zelfs dat dagelijks vijf tot tien minuten fietsen, je conditie tot wel 13% verbeterd. Stel je voor wat er gebeurt als jij die kilometers naar je werk aflegt. Langer trappen op de fiets betekent dus een betere conditie. Wat wil je nog meer?

Bike GIF - Find & Share on GIPHY

4. Ze zijn lekker groen
Nee, niet echt groen, of naja ze zijn vast wel te krijgen in de kleur groen, maar dat is natuurlijk niet wat we bedoelen. Een e-bike is een duurzaam vervoermiddel. Met een e-bike ben je namelijk een stuk milieuvriendelijker bezig dan met die vervuilende diesel die op de oprit staat. Een e-bike accu heeft zo nu en dan alleen een beetje stroom nodig, wat ook nog eens goedkoper is dan een volle tank aftikken bij de benzinepomp.

5. Een e-bike is gewoon hip
Denk je bij een elektrische fiets nog steeds aan een stoffig model met fietstassen? Dan hebben we goed nieuws voor je! E-bikes zijn tegenwoordig namelijk verkrijgbaar in de meest flitsende modellen. Of je nou op zoek bent naar een trendy transportfiets of een sportief type, het aanbod is enorm. Oriënteer je daarom breed als je de aanschaf van een e-bike overweegt. Een elektrische fiets van Stella is bijvoorbeeld verkrijgbaar in een eindeloos aantal soorten tegen een mooi prijsje. Daarnaast ben je ook nog eens verzekerd van topkwaliteit!

Reageer op artikel:
5 redenen waarom een e-bike niet alleen iets voor je moeder is
Sluiten