3 verrukkelijke recepten voor een vegan maaltijd

Redactie 20 feb 2019 Entertainment

Een biefstuk op z’n tijd is hartstikke lekker, maar er is meer dan een groot stuk rood vlees. Wat nou als je een meisje hebt uitgenodigd voor een etentje, maar zij blijkt vegan te zijn? Anno 2019 is die kans behoorlijk aanwezig. Dan moet je toch iets lekkers zien te maken. Daarom helpen wij je een handje met 3 verrukkelijke recepten voor een vegan maaltijd.

Vegan maaltijdvervangers van Jimmy Joy

Er zijn er talloze smakelijke recepten te bedenken, maar dit zijn voorlopig onze drie favorieten. Over vegan eten gesproken, Jimmy Joy is de innovatieve speler die je gaat helpen alle voedingsstoffen binnen te krijgen, die je binnen moet krijgen. Hun voedseldeskundigen en diëtisten maken maaltijden die samengesteld zijn om je in 100% van de aanbevolen dagelijkse voedingsstoffen te voorzien. Daarnaast bespaart een vegan maaltijdvervanger je flink in kooktijd, dus het is nog makkelijk ook. Check jimmyjoy.com voor meer informatie.

1. Spaghetti Aglio Olio Peperoncino

Een van de simpelste en misschien wel de lekkerste pasta uit de Italiaanse keuken. Ja, er gaat een shitload aan knoflook in, dus qua adem-aroma is het niet perse een voordeel. Maar als je het allebei eet, wat is dan eigenlijk het probleem? Je maakt het recept vegan door spaghetti te kopen zonder ei en kaas. Hieronder de ingrediënten:

– 125 gram spaghetti (zonder ei en kaas)
– 8 (mag zelfs meer) teentjes knoflook
– 2 rode pepers
– 15 gram krulpeterselie
– 50 gram rucola
– Olijfolie extra verge

Vegan maaltijd
Foto: Flickr / Yusuke Kawasaki

Broodje veganburger

Ook zonder vlees kun je een prima burgertje eten. Eerlijk, soms proeven we amper het verschil tussen een veganburger en een hamburger van echt vlees. Dus wat dacht je van een smakelijkee ciabatta met veganburger en ui? Jij blij, je date blij. Flesje wijn erbij en een topavond is verzekerd. Hieronder de ingrediënten die je nodig hebt:

– 1 ciabatta brood
– 2 vegan burgers
– 2 handjes rucola
– 2 eetlepels hummus
– 1 tomaat
– Paar plakjes komkommer
– 1 witte ui

Vegan maaltijden
Foto: countrycleaver.com

Mango curry met rijst

Dol op de Aziatische keuken? Wat dacht je van deze mango curry met rijst. Curry’s sowieso for the win en door mango te vervangen voor kip, beef of garnalen maak je ‘m heel simpel vegan. Onze buik begint nu al geluiden te maken van de trek. Laten we dus maar snel kijken welke ingrediënten je nodig hebt voor dit gerecht:
– 1 theelepel kokosolie
– 1/2e ui
– 1,5 kopje sperziebonen
– 1 rode paprika
– 3 tenen knoflook
– 2 eetlepels rode currypasta
– 1,5 kopje kokosmelk
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 kopje groentebouillon
– 1 rijpe mango
– 2 eetlepels limoensap
– 300 gram bruine rijst

Vegan maaltijd
Foto: healthyslowcooking.com
Reageer op artikel:
3 verrukkelijke recepten voor een vegan maaltijd
Sluiten