5 redenen waarom een bezoek aan Jaz in the City een goed idee is

Onlangs werd in Amsterdam het spiksplinternieuwe hotel Jaz in the City geopend. Daarmee is het gelijk hét ultieme hotel voor concertgangers, want de trendy logeerstek is direct naast de Ziggo Dome gestationeerd. Met 247 kamers en 11 suites een groot hotel waarbij muziek het overkoepelende thema is. FHM ging op visite, we namen onze pyjama mee en kwamen terug met vijf redenen waarom het een goed idee is om hier een keer te slapen of op bezoek te gaan.

1. Als je naar een concert gaat
We hadden het al verklapt: het hotel zit echt pal naast de ingang van de Ziggo Dome. Mits je bij je te bezoeken concert geen groupie-plekkie vooraan ambieert is het zeer relaxt dat je niet in de rij hoeft te staan. Nog groter voordeel is dat je na je concert niet meer helemaal naar huis hoeft maar na drie keer struikelen aan een frisse gin-tonic zit te lurken. Wat geldt voor de Ziggo Dome, gaat natuurlijk ook op voor de HMH. Al moet je dan tien keer struikelen in plaats van twee.

2. Eten
Van een fucking lekkere Italiaanse antipasto tot een extreem sappige smokey burger. Het eten in de Rythms, zoals het restaurantgedeelte heet, is oprecht heel lekker. Sowieso best wel een aanrader om hier een keer te gaan eten voor een concert of voetbalwedstrijdje. Ook ontbijt is dikke prima. Wellicht een idee om hier een keer met een zakenafspraak af te spreken, waarna je lekker verder kan lulloën in een van de vergaderruimtes.

3. Prettige cocktailbar
Talloze gin-tonics, een DJ die lekkere plaatjes staat te draaien, zelfgemaakte limonades. In de cocktailbar is het goed toeven.

4. Chille kamers
Gewoon dik in orde. Relaxte badkamer met regendouche, groot zacht bed met dito kussens en de mogelijkheid voor een derde persoon die op een uitklapbare sofa kan overnachten. Oh, en geluidsdichte kamer. Je kan die muziek dus zo hard aanknallen als je wilt. Over chill gesproken: bovenin zit een wellness waar je je kater kunt verdrijven.

5. Hippie
Als je houdt van trendy en hip dan zit je hier helemaal op je plek. Dat is dit hotel ten voeten uit. Over het hele concept is heel goed nagedacht en dat zie je terug in de uitvoering. Muziek is het thema en dat komt overal in terug. Van dikke geluidsinstallaties in de kamers tot de muurschilderingen in de gangen tot de naam van het restaurant. Nog één ding: als je altijd al een dikke party hebt willen houden met uitzicht over Amsterdam dan moet je hier effe aan de bel trekken. Die suites zijn ongetwijfeld prijzig, maar dik.

Voor meer informatie over Jaz in the City en/of kamer boeken kun je hier klikken.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom een bezoek aan Jaz in the City een goed idee is
Sluiten