De 5 beste sleeper cars die je bij een stoplichtsprint het nakijken geven

redactie 19 okt 2018 Machines

Vandaag hebben we vijf van de beste sleeper cars voor je op een rij gezet. Voor wie niet bekend is met sleeper cars, dit zijn retesnelle auto’s waarvan je het totaal niet zou verwachten.

Sommige auto’s komen als schuwe pk-monsters de fabriek uitgerold, andere wagens hebben wat sleutelwerk nodig voordat ze zich en sleeper car mogen noemen. Omdat er natuurlijk ontelbaar zwaar getunende wagens rondrijden in autoland, hebben we het gehouden bij auto’s die als sleeper uit de fabriek komen.

5. Volkswagen Golf VII R

Sleeper cars auto auto's
Foto: Volkswagen

Dit is naast een retesnelle hot hatch ook de ideale auto om onder de radar hard te jagen. Tuurlijk is de Golf R wel iets dikker dan je normale 1.0 TSI, maar je wordt niet nagekeken alsof je in de nieuwste 911 rijdt. Toch knalt deze Volkswagen met z’n ruim 300 pk en 380Nm aan koppel in iets meer dan vijf seconden naar de 100 kilometer per uur. Ja, dat is lachen bij het stoplicht.

4. Volvo V70 R

Sleeper cars auto auto's
Foto: Volvo

Van deze Zweedse station verwacht je niet dat ‘ie een kleine 300 paarden heeft die hem voorttrekken. Met de V70 R zit je in minder dan zes seconden op de 100 kilometer per uur. Al doe je er waarschijnlijk iets langer over wanneer je net bent wezen shoppen bij de Ikea. Al moet je met 295Nm aan koppel zelfs met een Billy-kast achterin vrij snel van je plek komen.

3. Mercedes-Benz S600

Sleeper cars auto auto's
Foto: Mercedes-Benz

Een ouwelullenbak met een gruwelijke 5.5-liter V12 onder de kap. Dit monsterlijke blok perst er een kleine 500 pk en dik 800Nm koppel uit. Daarmee race je in 5 seconden naar de 100 kilometer per uur. Alleen nog effe naar de garage om de begrenzer eraf te halen en je jaagt deze luxe slee zo door tot over de 300 kilometer per uur. En dan te bedenken dat dit niet eens een AMG-model is.

2. Mercedes-Benz R63 AMG

Sleeper cars auto auto's
Foto: Mercedes-Benz

Ondanks z’n ferme gewicht van bijna 2400 kilo, schiet deze bak in 5,1 seconden naar de 100 kilometer per uur. Dit heeft ‘ie te danken aan z’n moddervette 6.2-liter V8. Dit blok levert ruim 500 pk en 630Nm aan koppel. Het geluid van de brullende V8 is lastig te verbergen, maar verder zal niemand die gewoon bloed in plaats van benzine door z’n aderen heeft stromen merken dat het hier om een bijzondere gezinswagen gaat.

1. BMW M760Li

Sleeper cars auto auto's
Foto: BMW

Deze dikke BMW is een van de grootste sleepers, juist omdat het geen volwaardig M-model is. BMW vond niet dat ze van de 7 Serie een M-versie konden maken. Gelukkig hebben we wel de M760Li gekregen. Van buiten lijkt het een lomp schip, maar het is wel een lomp schip dat in 3,7 seconden naar de 100 kilometer per uur zeilt. Daarvoor maakt ‘ie gebruik van z’n enorme 6.6-liter V12 die 600 paardjes en 800Nm aan koppel produceert. Wat een beest.

Stoplichtwedstrijdjes

Tuurlijk zijn er nog veel meer sleepers die in deze lijst hadden gekund, maar ja, ook wij moeten keuzes maken. Ben je nou zelf in het bezit van een op het eerste oog onschuldige, maar toch kneitersnelle auto? Dan wensen we je er nog veel plezier mee. Heb jij nou een extroverte bolide op je stoep staan? Pas dan op met wie je stoplichtwedstrijdjes doet. Voor je het weet word je eruit gereden door een Golfje.

Reageer op artikel:
De 5 beste sleeper cars die je bij een stoplichtsprint het nakijken geven
Sluiten