21 Savage brengt na zes jaar nieuw album uit

We hebben er lang op moeten wachten, maar rapper 21 Savage heeft vandaag zijn derde studioalbum uitgebracht. Het vervolg op i am > i was staat vanaf vandaag op de streamingsdiensten en dat het is een klapper van jewelste geworden als je het ons vraagt.

21 Savage kan het afgelopen jaar terugkijken op een geweldige periode. Vlak voor de jaarwisseling in 2022 bracht hij het album Her Loss samen met Drake uit, waarmee hij in 2023 de hitlijsten mee domineerde. Ook in 2023 zat de rapper niet stil, want hij had samen met producer Metro Boomin en The Weeknd misschien wel dé hit van het jaar te pakken met Creepin’. Zijn populariteit is in een korte periode naar grote hoogtes gestegen en geeft deze succesvolle periode nu een vervolg met zijn nieuwe plaat.

21 Savage brengt album én film uit

Met american dream blikt de rapper vooral terug op het verleden. Maar met het album, brengt onze 21 ook een heuse film over zichzelf uit. In American Dream: The 21 Savage Story wordt het verhaal verteld over het turbulente leven van de rapper en  vertolken onder andere Donald Glover en Caleb McLaughin de rapper in verschillende fases in zijn leven.

Problemen immigratiedienst

Want dat leven is niet altijd makkelijk geweest. De rapper, van wie altijd gedacht werd dat hij Amerikaans was, werd namelijk in 2019 opgepakt door de immigratiedienst van Amerika. Waarom? Het bleek dat onze rappert helemaal geen Amerikaan was, maar Brits. Zijn visum bleek in al 2006 verlopen te zijn. Dat soort fratsen moet je vooral niet in Amerika uithalen, want de rapper heeft na zijn arrestatie nog tien dagen vastgezeten en is er zelfs een rechtszaak tegen de beste man opgezet. Toch is het eind goed al goed voor 21, want laatst werd bekend gemaakt dat hij een green card, een permanente verblijfsvergunning, heeft weten te bemachtigen.

Collabs

Op het album staan er wel een aantal heel lekkere samenwerkingen hoor. Vriend Metro Boomin heeft een hoop van de producties op zijn naam staan en onder andere Travis Scott, Doja Cat, Burna Boy en Young Thug springen de rapper bij om te ondersteunen in de vocals. Al die toppers, dat is gewoon een garantie voor succes. Benieuwd geworden naar de nieuwe plaat? Hieronder een voorproefje!

Reageer op artikel:
21 Savage brengt na zes jaar nieuw album uit
Sluiten