Met de 1969 Dodge Charger slaat Ringbrothers wederom toe met een grote knaller

Ze hebben wederom niet rustig aan gedaan bij Ringbrothers. Waar we eerder al berichtten over het vele werk wat de gebroeders Ring in een auto stoppen, zijn ze nu opnieuw next level gegaan. Het heeft in totaal 5.000 uur aan vakmanschap gekost om dit ambitieuze en unieke project tot leven te brengen. En het resultaat mag er zeker zijn: Ringbrothers toont zich wederom van hun allerbeste kant met de 1969 Dodge Charger. 

Eerst even kort over het autobedrijf zelf. Het bedrijf is in 2011 opgericht door de broers Jim en Mike Ring, met de naamgeving lieten ze het eerste kleine stukje van hun creativiteit doorschemeren: de Ringbrothers. Vervolgens zijn de broers al snel linkerbaan gegaan en uitgegroeid tot een plek waar ze elk jaar waanzinnige en super unieke restomods maken.

Ringbrothers 1969 Dodge Charger

Schitterende projecten

Ze onthullen hun meest ambitieuze projecten tijdens de jaarlijkse Sema Show in Las Vegas. Dit jaar presenteren ze een 1961 Rolls-Royce Silver Cloud II genaamd, de ‘Paramount’ en een 1965 Ford Mustang Convertible genaamd ‘Uncaged’ en, jawel, daar komt ‘ie: een 1969 Dodge Charger met de naam ‘Tusk’. We gaan je heel eventjes meenemen in het verhaal van die wagen.

Geen doorsnee restomod

Deze Tusk is ontworpen door Gary Ragle Designs, en daarmee is dit absoluut geen doorsnee restomod. Ze hebben hier geen kosten of tijd gespaard. Deze beestachtige wagen staat op een op maat gemaakt chassis van met bijpassende ophanging, inclusief leipe schokdempers aan de voor- en achterkant. Die 5.000 uur werk is het dus meer dan waard geweest.

Ringbrothers 1969 Dodge Charger

Leipe motor

Natuurlijk ben je vast nieuwsgierig naar wat er onder de motorkap zit: een brute Mopar 426 ‘Hellephant’ motor met een handgeschakelde Bowler TREMEC T-56 Magnum transmissie. En dat geluid! Een grommende 7,0-liter V8 met supercharger die maar liefst 1.000 pk en 950 ft-lbs koppel produceert. Als dat je niet opwindt, tja, dan weten we het ook niet meer.

Ringbrothers 1969 Dodge Charger

Specsss

Het interieur is met veel aandacht samengesteld door Steve Pearson van Upholstery Unlimited. De wagen heeft op maat gemaakte Dakota Digital instrumenten, een Gentex binnenspiegel met speciale lakbehandeling en koolstofvezelafwerking. Het pronkstuk van het project is de glanzend zwarte lak met gouden accenten en gouden badges, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Daarnaast hebben de gebroeders Ring er nog een eigen twist aan gegeven door er een opvallend gouden Ringbrothers Murph-stuur met 3K carbon-omhulsel aan toe te voegen. En ja, ook je oortjes zullen gestreeld worden door heerlijke sound: de auto is uitgerust met een geweldig JL-audiosysteem, zodat je jouw favoriete muziek in de hoogste kwaliteit kan beluisteren.

Reageer op artikel:
Met de 1969 Dodge Charger slaat Ringbrothers wederom toe met een grote knaller
Sluiten