Dit zure matten ijsje is de beste dorstlesser voor de aankomende zomer

Redactie 9 apr 2018 Entertainment

Wie hunkert er nu niet naar de zomer? Met deze smaaksensatie gaat dat helemaal goed komen. Na het zomerse weertje van afgelopen weekend willen we weer zo veel mogelijk ijs naar binnen schransen. Dit zure matten ijsje zal de nieuwe hit in alle ijssalonnen worden.

Een heerlijk likje terwijl al je spieren in je mond samentrekken. Een zure gloed verschijnt op je gezicht, maar toch is ‘ie o zo lekker. Je moet er van houden, zure matten. Voor de fans onder ons is het dan ook ontzettend goed nieuws dat er een zure matten ijsje is.

Wodka

We hebben dit koude kunstje nog niet kunnen vinden in de supermarkt, maar dat maakt in principe ook niet uit. Je kunt hem ook helemaal zelf maken. Check even een van de belangrijkste ingrediënten: wodka. Ja hoor, voel je die zomerse vibe al? IJsje, wodka’tje en zure matten. Combinatie om je vingers letterlijk bij af te likken. Wij geven je in het kort de easy beschrijving hoe je dit ijsje in elkaar flanst.

Recept

Wat heb je nodig om dit meesterwerk te maken?

  • Zure matten (6 stuks)
  • Sprite of 7-up
  • Wodka
  • IJsjesvorm (4 stuks)

Snij de zure matten in kleine stukjes en draai ze in een soort krul. Zo kun je ze chiller in het ijsvormpje leggen. Gooi er wat Sprite of 7-up bij en giet daarna een scheut wodka erbij. Niet teveel, want je wilt niet na één zure matten ijsje al in de goot liggen. Voeg alles mooi in het vormpie en klaar. Nu nog de vriezer in en eventjes wachten. Laat dat zomerse weer maar komen. Mocht je nu niet van zuur houden, maar wel van pittig, check dan het pittigste ijsje ter wereld.

Reageer op artikel:
Dit zure matten ijsje is de beste dorstlesser voor de aankomende zomer
Sluiten