Voor het heetste ijsje ter wereld moet je naar Schotland

Redactie 12 feb 2018 Entertainment

Een gretige lik van je bolletje ijs nemen, terwijl de smaakpupillen op je tong langzaam afsterven. Dat wilt vast iedereen, moeten de eigenaren van het Aldwych Café gedacht hebben. In deze ijssalon, niet ver van Glasgow, verkopen ze de nieuwe smaak ‘Respiro Del Diavolo’, ook wel de Adem van de Duivel genoemd. Dit ijsje is zo’n 500 keer heter dan een hap Tabasco en mag je pas ná het zetten van je handtekening naar binnen moffelen. Oef.

Tabasco scoort op de schaal van Scoville, een schaal die de heetheid van eten meet, al 7.000 SHU. Krijg je al spontane aids aan je darmen na een goede hap van dit goedje? Ga dan even na dat de nieuwe ijsvariant maar liefst 1.569.300 punten scoort op diezelfde schaal. Niet zo gek dat de Adem van de Duivel het gevaarlijkste ijsje van de wereld wordt genoemd.

Het ijsje is gemaakt volgens ’n oud Italiaans recept uit 1936. Tijdens een tripje naar Italië besloot Martin Bandoni, de eigenaar van het Aldwych Café, het ijsje zelf ’s te maken. Ik weet dat de mensen in Glasgow houden van pikant eten, maar dit is als een kernexplosie in je mond”, aldus Martin.

Een bekertje van dit pikante ijs kost zo’n 2,50 euro en een hoorntje 2,00 euro. Goed te doen dus. Wel moet je minimaal 18 jaar zijn én een document ondertekenen waarmee je alle verantwoordelijkheid op jezelf neemt. Geef ons toch maar gewoon ouderwets vanille-ijs.

Ijsje

Foto’s: Facebook

Reageer op artikel:
Voor het heetste ijsje ter wereld moet je naar Schotland
Sluiten