De vijf coolste dingen die op zonne-energie draaien

Redactie 26 jun 2018 Entertainment

De mensheid is altijd op zoek naar efficiëntere manieren om energie op te wekken en op te slaan. Een van de meest milieu-bewuste keuzes van energie moet toch wel zonne-energie zijn. Toch beschouwen veel Nederlanders het als een grote stap om naar zonne-energie over te stappen. Bij Greenchoice weten ze wanten van zonne-energie opwekken, dus krijg je goede begeleiding om over te stappen van normale energie naar zonne-energie. Om te laten zien dat energie van de zon de toekomst is, zijn hier de vijf coolste dingen die geheel op zonne-energie draaien. 

Wanneer je op zonne-energie overstapt wil je natuurlijk weten wat de mooiste dingen zijn die je daar mee kan doen. De energie die je ontvangt via Greenchoice is gewoon voor de energie in huis. Simpel, makkelijk en uiteindelijk goedkoop. Investeren en daarna profiteren. Zonne-energie wordt met de dag ontwikkeld en verbeterd. Hier zijn vijf apparaten, gadgets en andere spullen die geheel op zonne-energie-energie draaien en daarmee bewijzen dat zonnestraaltjes de toekomst zijn.

Zonne-auto

Het ziet er nog steeds uit als een foto uit de toekomst maar zonne-auto’s zijn op komst. De technische universiteit van Eindhoven wist deze gezinsauto te ontwikkelen die een snelheid van 120/km kan bereiken.

bron: Wikimedia

Parka jas

Zonnepanelen in je kleding zijn niet alleen heel handig maar ook heel hot. Zeker als de jas ontworpen is door ontwerpster Pauline van Dongen. Je telefoon binnen twee uur helemaal opgeladen, met deze jacka ga je echt op een speler uit de toekomst lijken.

bron: milieudefensie.nl

Bikini

We zien het nog niet echt een hit worden maar er is al zelfs een bikini ontworpen die zonne-energie opwekt. Lekker Netflixen op het strand en je geen zorgen hoeven te maken over de batterij van je telefoon, ideaal.

bron: milieudefensie.nl

Zonnebloem

Dit zonnepaneel is niet alleen in de vorm van een bloem, hij beweegt ook als een zonnebloem. De schotel volgt de zon en vangt daarmee zoveel mogelijk zon energie op als mogelijk is. Ziet er dus niet alleen gaaf uit maar ook nog is zeer nuttig.

Bron: airlightenergy.com

Fietspad van zonnepanelen

Een fietspad in Krommenie in Nederland is het eerste fietspad ter wereld dat bestaat uit zonnepanelen. In het eerste jaar zorgde het 70 meter lange pad voor de elektriciteit van 3 huishoudens. Mochten we ooit alle fietspaden van zonnepanelen maken dan wekken we heel wat energie jaarlijks op.

Bron: freshgadgets.nl

Overtuigd dat energie van de zon de toekomst is? Begin het proces en krijg advies over energie van zonnestraaltjes bij Greenchoice. 

Foto: Wikimedia

Reageer op artikel:
De vijf coolste dingen die op zonne-energie draaien
Sluiten