Zo ben jij modern maar toch eco-bewust

Redactie 4 apr 2018 Entertainment

Ook wij, de mannelijke helft van de menselijke bevolking, moeten eraan geloven, want de wereld eist duurzaamheid van ons allemaal. Jarenlang hebben we onze planeet en ons milieu uitgeput en nu moeten we dat goedmaken. En dat hoeft helemaal niet vervelend te zijn, zelfs niet voor jou als échte G. Hoe je bewuster gaat leven zonder op leefplezier en comfort in te leveren? Wij geven je tien tips!

Niet dagelijks vlees jij!
Vlees eten is heerlijk, maar vlees produceren en verwerken is zeer schadelijk voor het milieu. En nee, we verwachten heus niet van je dat je nu ineens vegetariër wordt of een #vegan lifestyle gaat volgen. Maar vervang je vlees af en toe eens door een vegetarische groenteschijf ofzo. Hartstikke lekker en supergezond.

Gebruik een waterbesparende douchekop!
Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. En het douchet net zo lekker als een “normale douchekop”. Kopen dus zo’n ding!

Kies voor duurzame fashion
Je wil best duurzaam leven en zijn, maar je wilt er vooral ook fashionable uit zien. Toch? Dat gaat prima samen, maar er zijn steeds meer kledingmerken die op de duurzame trend inspelen. Van Veja tot Bamigo tot Toms. En ook voor duurzame fashion geldt: je kan het gewoon online bestellen en het is vaak niet eens (veel) duurder dan ‘milieuonvriendelijke’ kleding.

Nee/nee tegen folders!
Wie leest die dingen nou nog? Alle aanbiedingen die je gericht zoekt, kun je gewoon vinden op internet. Die stapel folders iedere week, zorgt voor een heleboel papierverspilling.

Laat die dikke bak nu eens staan!
… en voor de minder dikke bak geldt hetzelfde. Moraal van het verhaal is dat je best eens wat vaker mag fietsen, in plaats van altijd maar de auto te pakken. Als we allemaal maar een paar kilometer per week minder autorijden, komt dat de luchtkwaliteit en het milieu al enorm ten goede. Dus pak de fiets! Te lui? Koop dan een elektrische. Maar nogmaals: laat die auto nou eens staan.

Van “willen” naar “nodig hebben”: consuminderen
Koop jij ook een hoop spullen omdat je ze graag wil hebben? Stop daarmee! Consuminderen kun je leren. Leer eerst een dag of twee overwegen of je wat je hebt gezien wel echt nodig hebt. Niet? Dan laat het liggen! Niet alleen duurzaam, maar ook wel zo goed voor je portemonnee.

Bye stand-by
Zet elektrische apparaten in huis uit. Volledig. Dus niet op stand-by. Zo verbruiken ze ook totaal geen stroom als je niet thuis bent en ze niet gebruikt.

Was je kleding op 30 of 40 graden
Want hoe vaak is je kleding nu écht nog heel vies? Vaak is een wasje op 30 of 40 graden voldoende om je kleding weer schoon, helder en fris te krijgen. En het scheelt een hoop energie en dus ook geld voor jou.

Trek je telefoonlader uit je stopcontact
Want die verbruikt gewoon stroom, ook al heb je je telefoon er niet aan hangen.

Wanneer begin jij met het toepassen van bovenstaande tips?

Reageer op artikel:
Zo ben jij modern maar toch eco-bewust
Sluiten