Zlatan tovert weer eens een wondergoal uit de hoge Ibracadabra-hoed

Redactie 7 Oct 2019 Entertainment

Vorige week werd ‘ie 38 jaar, maar er lijkt maar geen sleet op de Zweedse voetbalkunstenaar te komen. Gister showde Zlatan Ibrahimovic voor de zoveelste keer zijn wereldklasse.

Tijdens de laatste speelronde stond er met zijn LA Galaxy een uitwedstrijd tegen Houston Dynamo op het programma. Helaas voor de fans van Los Angeles ging die met 4-2 verloren, maar aan hun sterspeler heeft het niet gelegen. In de 8e minuut kreeg hij de bal aangespeeld op de 16-meter. Hij keek even, zag de keeper net een meter te ver voor z’n goal staan en vanuit stilstand schildert hij met een schitterende voetbeweging de bal in de rechterkruising. Alsof hij achteloos een balletje op het strand wegschiet. Tovenarij van de bovenste plank.

 

Topscorer

Zo heeft hij weer een ijzersterk seizoen achter de rug, door maar liefst 30 doelpunten te scoren. Daarmee is hij niet topscorer van de competitie, want die eer is weggelegd voor Carlos Vela. De 30-jarige Mexicaan scoorde liefst 34 keer (en 10 assists) in 28 potjes, waarmee hij met Los Angeles FC een gooi mag doen naar de titel in de MLS. Carlitos leidde zijn ploeg in stijl naar de eerste plek van de Western-Conference, want met een weergaloze hattrick was hij verantwoordelijk voor de volledige productie. Ook lang geen onaardige goals trouwens. Maar toch: er is maar één Zlatan.

Reageer op artikel:
Zlatan tovert weer eens een wondergoal uit de hoge Ibracadabra-hoed
Sluiten