Zet een architect een bakkersmuts op het hoofd en je krijgt een kunstwerk van een taart

Redactie 22 okt 2017 Entertainment

Dat architecten een geweldig creatief brein hebben is zo klaar als een klontje. Dessert gebakjes hebben op hun buurt het doel, om op een heerlijke zoete manier, de smaakpupillen op hol te laten slaan. Breng deze twee kunstvormen samen en het resultaat is zowel een lust voor het oog als dat het om te watertanden is.

Banketbakker Dinara Kasko trok de stoute schoenen aan en ging op de stoel zitten van kunstenaar en ingenieur Matthew Shlian. Geïnspireerd door het werk van het creatieve brein, heeft Kasko een algoritmisch gemodelleerde taart uit de bakkers muts getoverd om de nieuwe chocolade met bessensmaak, genaamd Ruby, op de menukaart te zetten.

De taart bestaat uit 81 kleine taartjes die ieder een eigen unieke vorm hebben maar samen een betoverende cohesie vormen. Ieder dessert deeltje is bestaat uit een laagje meringue, een vulling ganache, gekonfijte bessen, een crunchy koekjes bodem en is overgoten met de heerlijke roze Ruby chocolade. Het filmpje is te zien hoe de zoete lekkernij gemaakt wordt en doet je verlangen naar bakkersparadijs. Check ook even de Instagram van de creative bakker voor nog meer oogstrelende bakkerskunstwerken.

Boredpanda

Reageer op artikel:
Zet een architect een bakkersmuts op het hoofd en je krijgt een kunstwerk van een taart
Sluiten