Zeilen als een baas met dit spetterende gevaarte

redactie 20 Jul 2019 Machines

Échte mannen zeilen. Als je de zeven zeeën gaat bevaren doe je dat natuurlijk niet met een motorjacht, dat is voor landrotten en amateurs. Je wilt de frisse wind de zeilen laten bollen en eelt op je handen kweken door aan de touwen van het fokzeil te hangen. En bovenal, je wilt keihard door de golven ploegen en door de harde wind zo schuin als mogelijk gaan. 

Het Duitse YYachts heeft zijn nieuwe paradepaardje gepresenteerd waarmee jij stijlvol het ruime sop kunt kiezen. De ruim twintig meter lange zeilboot, bekend als de Y7, is zowel van binnen als van buiten een lust voor het oog. Het spetterende vaartuig is voorzien van alle luxe die je op volle zee nodig hebt om aangenaam de dagen door te brengen. De hutten zijn prachtig afgewerkt en de kombuis roept om een kok die een vette zeebaars gaat bakken.

FHM-Zeilboot
Foto: Y Yachts

Al die voorzieningen zijn natuurlijk mooi meegenomen, maar de Duitse botenbouwer wilde ook een competitieve zeilboot afleveren die zijn mannetje staat op het open water. Zo is het gevaarte gemaakt van vederlicht koolstofvezel wat ervoor zorgt dat zijn gewicht slechts 29 ton, wat aan de zeer lage kant is voor boten van deze grootte. Dankzij liefst 300 vierkante meters aan zeil vlieg je over de zee en kun jij de Y7 tot het uiterste drijven.

Niet getreurd als het even windstil is: Aan boord is een 75pk sterke motor aanwezig die in geval van nood jou naar de drijf-in vaart!

Maxim

Reageer op artikel:
Zeilen als een baas met dit spetterende gevaarte
Sluiten