Surfers worden verrast door zeehond die mee komt surfen

redactie 5 Aug 2019 Entertainment

Als surfer moet je geen pussy zijn, want de zee kan niet alleen heimelijk onvoorspelbaar zijn maar in onze mooie oceanen zwemmen de nodige roofdieren. Het gebeurd niet vaak, maar er bestaat een kans om door een haai gegrepen te worden, of, waarschijnlijker: dat je wordt gegrepen door de golven. Gevaarlijke sport dus af en toe,  maar ach ja dat hoort misschien wel bij het surfersleven. Eens in de zoveel tijd loop je het risico om in een gekke situatie terecht te komen. Net zoals deze twee surfers, want die hebben de tijd van hun leven met een speelse zeehond.

De surfers Matt Stanley en Andrew Flounders kregen bij het plaatsje Amble voor de Engelse kust een speelkameraad. Een jonge zeehond achtervolgt de twee en wilt ook spelen met de golven. De surfers hebben daarna bijna een uur lang genoten van de pogingen van de zeehond om op de surfplanken te komen. Het dier glijdt steeds van het bord af, maar Andrew en Matt helpen hem er weer op. Het beestje lijkt zich duidelijk te vermaken en dat geldt ook voor de twee mannen. Matthew heeft alles met zijn GoPro gefilmd en dit heeft voor wonderlijke beelden gezorgd.

Tip van de verzorger

Zoals bijna bij elk filmpje dat gedropt wordt met een dier in de hoofdrol komen er ook wat ongeruste reacties kijken. Sommigen mensen vermoeden dat de zeehond een verstop plek zocht voor een haai en anderen denken dat het beestje ziek is. Het lijkt vaker voor te komen dat zeehonden op surfborden springen. Volgens een woordvoerder van de zeehondenopvang in het Britse Gweek vinden zeehondjes het heerlijk om surfplanken te luieren, hij raadt mensen echter af om de ‘over het algemeen vriendelijke dieren’ aan te raken.

 

Reageer op artikel:
Surfers worden verrast door zeehond die mee komt surfen
Sluiten