De CEO van YouTube geeft aan geïnteresseerd te zijn in NFT’s

NFT’s blijven maar in het nieuws verschijnen. Bijna iedere dag hebben we wel weer een nieuw NFT-nieuwtje te pakken. En ook vandaag is het raak, want ook YouTube gaat meedoen aan de NFT-hype. Tenminste, dat is een plannetje van YouTube CEO Susan Wojcicki in een brief naar de community van het platform.

Dat NFT’s inzetbaar zijn voor muzikanten en kunstenaars is bij ons bekend, maar wat we moeten ons inbeelden bij een YouTube NFT? Daar hebben we nog geen geweldig beeld van. Waarschijnlijk zijn YouTube video’s binnenkort ook te koop als NFT. Of misschien wordt kunst wel omgezet in een video in plaats van in beeld. Zou best tof zijn toch?

CEO YouTube

In de brief geeft de beste dame aan dat het bedrijf gefocust is op het uitbreiden van het ecosysteem om videomakers te helpen het beste te halen uit opkomende technologieën, waaronder dingen als NFT’s. Ze is er vroeg bij, maar daar is ze tenslotte CEO voor en krijgt ze ongetwijfeld ruim voor betaald.

Games, shoppen en crypto

Niet alleen NFT’s zijn interessant voor het bedrijf. YouTube is ook bezig met onderwerpen als gamen en shoppen. Ongetwijfeld doelen ze hier op de opkomende metaverse games die nauw samenhangen met de NFT-wereld. Gelukkig ziet ook YouTube in dat niet alleen NFT’s, games en winkelen interessant zijn, maar ook crypto heeft bij hen de benodigde interesse gewekt.

Winstgevend

Veel YouTubers zijn zich aan het verdiepen in NFT’s en een aantal hebben ook al wat video’s omgezet naar NFT’s. Dit bleek behoorlijk winstgevend. Zo is de bekende video “Charlie bit my finger” ook al omgezet in een NFT, waar maar liefst 680 duizend euro voor is betaald.

Het begint er toch aardig op te lijken dat we NFT’s niet meer weg kunnen denken van het internet en dat er behoorlijk wat centen mee te verdienen valt. Vooralsnog is het behoorlijk nieuw voor iedereen en zal er eerst het een en ander duidelijker moeten worden voor de leken onder ons. Want laten we eerlijk zijn, het is best een ingewikkeld onderwerp als je je er in verdiept.

Reageer op artikel:
De CEO van YouTube geeft aan geïnteresseerd te zijn in NFT’s
Sluiten