Yolanthe is bezig al haar dromen waar te maken

Redactie 21 sep 2018 Entertainment

Yolanthe. Haar naam alleen al doet menig mannenhart sneller kloppen. We leerden haar kennen als soapmeisje in Costa en Onderweg naar Morgen, won drie keer FHM’s 100 Sexiest verkiezing, trouwde met voetballende volksheld Wesley Sneijder en staat na al die jaren nog op de top van de berg van entertainment Nederland. We belden met Yo en spraken over haar nieuwe programma, dromen achterna jagen en of ze zelf een beetje van voetbal houdt.

Ha Yolanthe! Gezellig. Je gaat met The Talent Project een nieuw programma doen. Vertel!
Het is een nieuwe talentenshow, maar wel eentje die anders is dan alle andere. We beginnen met een paar ruwe diamanten die voor een jury komen te staan. Als zij zien dat deze kandidaten potentie hebben dan gaan een tunnel in en door naar de volgende ronde. Voor het zover is  gaan ze naar de Talent Academy waarin ze in een periode van 100 dagen een hele metamorfose ondergaan. Ze krijgen dansles, personal training, styling advies van veertien verschillende coaches en worden helemaal klaargestoomd voor een tweede optreden op een groot podium voor het grote publiek. Het bijzondere eraan is dat de kijker dit allemaal in één aflevering ziet. Er worden dus een periode van meer dan 100 dagen in 2 uur gestopt. Vervolgens bepalen de juryleden wat ze van de ontwikkeling van de kandidaten vinden en of ze doorgaan naar de halve finale of niet.

Wat ga jij precies doen?
Samen met Johnny de Mol presenteer ik het programma. Verder leggen we de kijker uit wat er gebeurt, ondersteunen we de kandidaten, vangen ze op als ze klaar zijn met hun optreden en interviewen we ze.

View this post on Instagram

Cover-shoot Grazia 📸

A post shared by Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) on

Kun je zelf een beetje zingen eigenlijk?
Ja, supergoed! Haha nee joh. In de auto zing ik wel eens mee als ik een liedje leuk vind. M’n zoontje houdt superveel van muziek en dan gaan we lekker zingen en dansen op de bank. Maar dat kun je niet serieus nemen in de zin van dat ik kan zingen hoor, haha.

Je had ooit de droom om in een Hollywoodfilm te spelen. Met Pain & Gain heb je die droom verwezenlijkt. Smaakt die ervaring naar meer?
Dat was inderdaad supergaaf. Hele leuke en een bijzondere ervaring om te zien hoe het er daar aan toegaat. Maar dat is nu niet meer iets waar ik op dit moment mee bezig ben. Ik ben zo hard aan het werk in Nederland. Ik had altijd de droom om in mijn werk een combinatie te hebben van acteren en presenteren en dat is nu precies wat ik aan het doen ben. Naast The Talent Project speel ik nu een van de hoofdrollen in nieuwe politieserie DNA. Dat is een politieserie met hele coole scenes, dus dat is een droom die nu aan het uitkomen is. Daar geniet ik van en ik ga er voor 100% voor dus ik focus me nu vooral op het hier en nu.

Ja we zagen je een bijzonder sexy scène doen met Jan Kooijman. Is dat niet heel ongemakkelijk?
Ja en nee. Dat was voor de serie Bluf. Ik was letterlijk met de billen bloot. Op tv weten ze dat natuurlijk mooi in beeld te brengen, maar ik stond daar wel naakt. Ik voel me toch altijd een klein beetje ongemakkelijk, maar als je met een heel fijn team en collega’s werkt dan is het te doen. Het hoort ook bij het vak, dus ik ben op dat moment ook iemand anders. Ik probeer de knop om te zetten en dan gaat soms heel makkelijk, soms niet.

Trekt Wesley dat een beetje als je zo’n scène moet doen?
Ja, hij weet dat het erbij hoort. Hij is hartstikke trots op mij en het werk dat ik doe dus dat geluk heb ik wel.

View this post on Instagram

Que será, será.. 💕

A post shared by Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) on

Je man nam vorige week afscheid van het Nederlands elftal als recordinternational en nationale volksheld. Hoe was dat?
Ik ben megatrots natuurlijk, ik ben er de afgelopen 10 jaar bij geweest. I k weet hoe hij zich voor of na een wedstrijd voelt en hoe het er aan toeging. Daar komt nu een einde aan. Dat is heel verdrietig, maar ook heel mooi en uniek hoe zijn afscheid is georganiseerd. Zoiets maak je een keer mee in je leven. Het is gewoon bijzonder om te zien dat hij zoveel liefde, respect en waardering van iedereen krijgt. Hij verdient dat ook echt en het is fijn dat hij dat op zo’n manier heeft kunnen afsluiten.

Ben jij een beetje een voetballiefhebber eigenlijk?
Ik vind voetbal leuk, maar het is niet zo dat ik alle competities volg. Ik heb vooral mijn man gevolgd. Als hij speelde dan keek ik. Maar natuurlijk stond er de afgelopen jaren heel veel voetbal aan bij ons op televisie, dus dan krijg je het überhaupt mee. Ik vond het vooral mooi om de emoties te zien die het oplevert. Maar als het Nederlands elftal speelt of speelde op EK’s en WK’s dan kijk ik alles!

Je bent Wesley trouw gevolgd en hebt gewoond in Nederland, Frankrijk, Turkije, Italië en Qatar. Waar heb je het meest naar je zin gehad?
Ik heb met allemaal een speciale band opgebouwd. We zijn eerst naar Madrid toegegaan. Ik ben half Spaans en spreek de taal dus dat is al heel leuk. Maar wij woonden in Madrid maar een halfjaar en toen zijn we naar Italië verhuisd. Daar zijn we getrouwd en hebben we vier jaar gewoond, bijzondere dingen beleefd en vrienden gemaakt die nog steeds vrienden zijn. Italië is een geweldig land. Ja, wie houdt er niet van Italië? Dat vond ik ook heel moeilijk om daar weg te gaan. Daarna vertrokken we naar Istanbul en dat is een fijn thuis geworden. Ik werkte daar, heb in een Turkse film gespeeld en televisiewerk gedaan. Ik heb de kans gekregen om daar een carrière op te bouwen. En het belangrijkste: in Istanbul is Xess geboren en grootste droom om moeder te worden uitgekomen. Als ik naar Istanbul vlieg voelt het ook weer als thuiskomen. Ik denk dat dit voor altijd wel zo zal blijven.

Je hebt drie keer de FHM100 Sexiest verkiezing gewonnen waarna je besloot je niet meer verkiesbaar te stellen. Ben je inmiddels weer beschikbaar?
Het is altijd een eer om zo’n award in ontvangst te mogen nemen. Welke vrouw vind het niet leuk om zo’n mooi compliment te krijgen? Dat heb ik ook altijd zo ervaren.

Inclusief sexy fotoshoot?
Hahaha, wie weet. Nu moet ik naar binnen voor de repetities!

View this post on Instagram

Feel like a butterfly 🦋 ——————————————— trousers, lace top, white YC bracelet, all available at @xaxaboutiqueibiza in @xaxarestaurant Calatarida Ibiza ❤️

A post shared by Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) on

Favorieten van Yolanthe

Reis: Spanje
Auto: Jeep
Festival: Ultra
Concert: Beyoncé
Maaltijd: Aziatische keuken
Film: The Note Book
Restaurant: XaXa Ibiza
Snack van de snackbar: Patatje oorlog met uitjes
Scheldwoord: shit
Beste aankoop: Vers fruit en groente van de markt
Favoriete Instagram-persoon om te volgen: Alicia Keyes

The Talent Project is vanaf vanavond elke vrijdag om 20:30 uur te zien op RTL4.

View this post on Instagram

✨ picture of my Grazia shoot. #Ibiza

A post shared by Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) on

View this post on Instagram

Caught between a strong mind, and a fragile heart ❤️

A post shared by Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) on

View this post on Instagram

🦋

A post shared by Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) on

Tekst: Chris Riemens
Beeld: William Rutten

Reageer op artikel:
Yolanthe is bezig al haar dromen waar te maken
Sluiten