Kanye ‘Ye’ West is zich aan het voorbereiden op Yeezy Seizoen 10

Kanye West, tegenwoordig liever bekend als “Ye”, is nog niet klaar met mode. Volgens een nieuwe castingoproep gepost door verschillende social media-accounts, bereidt Ye zich voor op Yeezy Seizoen 10. Dit wordt zijn eerste modeshow sinds de memorabele Paris Fashion Week-presentatie die hij eind 2022 hield, waarin Ye zijn White Lives Matter T- shirt toonde.

Social media

Het Yeezy Seizoen 10-nieuws kwam stilletjes van de grond, doormiddel van plotselinge uploads van Ye-fanpagina’s. Het moet ook wel via die fanpagina’s aangezien Ye van Twitter is verbannen en zijn eigen Instagram-pagina (opnieuw) heeft verwijderd, is het geen wonder dat hij zich tot zijn meest fervente supporters zou wenden om namens hem gratis PR-werk te doen.

Met twee Notes-app-berichten met daarin niet veel meer dan een datum, tijd, locatie en uiterlijk (“YZY Casting Models With Shaved Heads”), slaagde de castingoproep van Yeezy Seizoen 10 er toch in om een kale menigte naar de Kunstenaarslofts in Los Angeles te krijgen. Waar Ye toezicht hield op de casting.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @dondasplace

Verbannen

Ye was zo goed als verbannen uit de modewereld toen hij in oktober 2022 rondliep met zijn White Lives Matter T-shirt en genoeg antisemitische, haatzaaiende taal verkondigde. Hij kreeg zo zijn congé van zakenpartners zoals Balenciaga en Adidas, die de langdurige samenwerking met Ye’s YEEZY-merk ontbonden.

Of Adidas die beslissing nu ongedaan maakt of niet, de gevolgen van de Yeezy Seizoen 9-show hebben een enorme reeks klappen uitgedeeld aan Ye’s publieke goodwill en financiële positie maar ook aan die van Adidas zelf. Het bedrijf had ten tijde van de controverse nog veel Yeezy-voorraad. Wanneer deze voorraden niet verkocht worden, leidt dit tot een omzetverlies van 1,2 miljard euro, zo liet het bedrijf weten in het financiële jaarverslag afgelopen maart.

Yeezy Seizoen 10 zal naar alle waarschijnlijkheid een poging van Ye zijn om weer in de schijnwerpers te springen en het zal hem waarschijnlijk nog gaan lukken. Als het hem gaat lukken, laat dit wel zien dat je nooit iemand kunt ‘verbannen’ die zo rijk en bekend is als Ye, zelfs als ze het echt verdienen.

 

Reageer op artikel:
Kanye ‘Ye’ West is zich aan het voorbereiden op Yeezy Seizoen 10
Sluiten