XTC pillen relatief onschuldig volgens hoogleraar AMC

redactie 21 apr 2016 Entertainment

Het gebruik van het ronde pilletje wordt bezongen door Lil Kleine, op feesten zijn ze niet weg te denken en iedereen is er wel eens mee in aanraking gekomen. We hebben het natuurlijk over XTC. Dat het gebruik van het drie-letterige snoepje gevaren met zich meebrengt ontkennen we niet maar het blijkt een stuk minder erg te zijn voor je dan gezegd wordt. Goed nieuws dus voor iedereen die twijfelde om het een keer te proberen of voor de professionele ravers die elke week knarsetandend in de Gashouder staan.

Volgens hoogleraar verslavingszorg Wim van de Brink, die aan het AMC verbonden is, is xtc relatief onschuldig en eerder te vergelijken met blowen dan met cocaïne. Tegenover Het Parool zei van den Brink dat de drug nauwelijks verslavend is en dat meer gebruik niet lijdt tot een prettiger gevoel. Ook is de kans op een overdosis nihil volgens de hoogleraar. Hij vindt dat ouders ervoor moeten zorgen dat kinderen niet aan de drugs gaan, maar dat er niet te overdreven gereageerd moet worden als zoon- of dochterlief een keer een pilletje gepopt heeft.

Ook pleit Wimpie, zoals wij hem mogen noemen, voor regulering van de pretpil. “Het zou veel beter zijn als de overheid xtc, net als cannabis, reguleert. Dat er xtc-shops komen zoals er coffeeshops zijn. Dan zou je slechte en te sterke pillen kunen weren”.

Hoe zie je er ook alweer uit als je aan de shit zit? Zo dus:

Reageer op artikel:
XTC pillen relatief onschuldig volgens hoogleraar AMC
Sluiten