Marktintroductie van de Xiaomi SU7 had niet beter kunnen lopen

Een nieuwe auto op de markt brengen is altijd spannend. Gaat de auto wel verkopen en is het publiek wel enthousiast? Als je een super elektrische auto voor minder dan 30.000 dollar op de markt brengt hoef je hier niet bang voor te zijn. Dit ondervond het smartphonemerk Xiaomi afgelopen week toen ze hun eigen EV introduceerden, de Xiaomi SU7.

Voor 2024 had het Chinese merk maar een bepaalde capaciteit, dat volledig uitverkocht was binnen 24 uur. Dit zal ongetwijfeld iets te maken hebben met de prijs en kwaliteit van de auto. Toch moeten wij zeggen dat er erg veel overeen komt met de auto’s van Tesla.

Xiaomi SU7

De elektrische auto is leverbaar in twee versies. Bij de snelste versie krijg je een auto met een dubbele elektromotor en vierwielaandrijving. Hier komen ook bizarre statistieken kijken. Zo kun je met een volle batterij ruim 700 km rijden en racet de auto in 2.8 seconden naar 100 km/u. Hier doet de Tesla Model 3 langer over. De auto is qua design erg futuristisch en modern. De auto wordt ontgrendeld met een pasje, wat we ook kennen van Elon Musk’s auto’s. De infotainment van de wagen is terug te zien op een 16,1 insch 3k scherm, dit is dus 6 inch meer dan de gemiddelde Ipad. De muziek die je via dit scherm opzet is door de auto te horen via de 23 Dolby luidsprekers. De deurhendels zijn geïntegreerd in de deurpanelen wat hem een sportief uiterlijk meegeeft.

Prijskaartje

Wat wij helemaal een bizar gegeven vinden, is de prijs van de Xiaomi SU7. Deze is namelijk gesteld op 215.900 yen, wat gelijk staat aan zo’n 28.000 euro. Dit is natuurlijk erg weinig voor een elektrische auto met deze specificaties. Dit is dan ook de reden dat de EV direct na zijn lancering in China is uitverkocht. De eerste modellen worden eind april verwacht.

Reageer op artikel:
Marktintroductie van de Xiaomi SU7 had niet beter kunnen lopen
Sluiten