Williams lanceert sensationele auto voor nieuwe Formule 1-seizoen

In de Puma store op 5th avenue in het hartje van New York werd vandaag de nieuwe wagen van Formule 1-team Williams bekendgemaakt. Met de FW46 gaat het Formule 1-team er weer tegenaan. Vorig jaar werd het team zevende in het constructeurskampioenschap, maar dit jaar willen ze nog hoger eindigen. Coureurs Alexander Albon en Logan Sargeant zullen dit jaar weer plaatsnemen om te strijden op de circuits.

Dit jaar is er gekozen voor een opvallende blauwe kleurstelling. Deze kleurstelling combineert het glorieuze verleden van het raceteam met de toekomstige ambities. Dit door middel van donkerblauwe kleur met donkere accenten. Williams wil graag dit jaar aanstalten maken om weer vooraan de grid te staan. Met deze auto gaan ze het strijdtoneel betreden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Klaar voor de start

Niet alleen werd de auto gelanceerd, ook maakt het F1-team bekend dat ze de komende jaren gaan samenwerken met Komatsu. Dit bedrijf is fabrikant van zwaar materieel voor de bouw, mijnbouw, bosbouw en industrie. In het verleden hebben Williams en Komatsu al succesvol samengewerkt. In de jaren tachtig en negentig was het bedrijf al medeverantwoordelijk voor de titelwinnende auto’s uit 1996 en 1997 door versnellingsbakonderdelen te leveren.

Ook de coureurs van het F1-team, Alexander Albon en Logan Sargeant, schitteren in nieuwe outfits. Dit jaar nemen ze plaats in de auto met een volledig wit racepak. De mannen van Williams zijn gebrand om hun prestaties van vorig jaar te overtreffen. Vorig jaar pakte Albon al knap 27 punten, terwijl Sargeant maar één puntje wist te veroveren. Beide coureurs hebben een aflopend contract, dus er staat een spannend seizoen voor de coureurs te wachten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Williams

De auto zal voor het eerst gebruikt worden op 20 februari tijdens de promotiefilmdag voorafgaand aan het seizoen in Bahrein op 20 februari. Tijdens het weekend van 1 maart zal de eerste race van het seizoen in Bahrein plaatsvinden.

Reageer op artikel:
Williams lanceert sensationele auto voor nieuwe Formule 1-seizoen
Sluiten