Alles wat je moet weten over Jeffrey Epstein

Het is een vreselijk verhaal en godzijdank al jaren geleden opgedoekt, maar toch blijven er regelmatig nieuwe ontdekkingen en documenten naar buiten komen. Wij nemen jullie nog één keer mee in het verhaal van Jeffrey Epstein en leggen uit waarom de zaak nog altijd hottopic is.

Een miljoenen eiland, de upperclass van Amerika en een stel jonge meiden. Het klinkt als een foute film, maar helaas is het nog veel erger dan een verrot script, op het eiland van Jeffrey Epstein was dit namelijk werkelijkheid.

Wie is Epstein ook alweer?

Jeffrey Epstein is een stinkend rijke investeerder met huizen in New York, New Mexico, Florida en ook nog eens een enorm privé eiland. Naast investeerder staat hij bekend als filantroop, een ware mensenvriend met het hart op de goede plek. Hij zet zich dan ook in voor een hoop goededoelen. Klinkt super, was het niet. Hij lijdt zo ongeveer het luxe leven wat je je voor kan stellen en deelt dat met zijn kring die bestaat uit hoge politici andere zakenmannen en natuurlijk grote bekendheden. Al deze namen staan op een enorme lijst. Ware het niet dat een groot deel van deze lijst is afgelopen week naar buiten is gebracht.

Compagnon

Jeffrey ronselde de meisjes niet zelf, hij schakelde hiervoor zijn partner (zowel in crime als in het dagelijks leven) in, Ghislaine Maxwell. Ghislaine ging namelijk op zoek naar jonge, knappe verschijningen en had ook nog eens een zwak voor de kwetsbare meisjes. Ze beloofden hen een roemrijke toekomst en kon ze aan werkelijk aan alles helpen. Van toelatingen tot universiteiten en modellencarrières, voor een kleine massage was veel te regelen. Dat het niet alleen bij een massage bleef en dat elk meisje die een voet op het eiland zette, het verliet met een trauma, vertelde Ghislaine er echter nooit bij. Voor deze mensenhandel is zij inmiddels veroordeeld en zal zij 20 jaar vastzitten.

Jeffrey Epstein

Grootsheid

Zedenzaken komen helaas op regelmatige basis voor, toch is dit een bijzondere met enorm veel media-aandacht. Dit heeft meerdere oorzaken, ten eerste zijn er ruim 500 jonge vrouwen en minderjarige meisjes misbruikt. Door op zo’n vreselijk grote schaal slachtoffers aan te richten, zijn er honderden verschillende verhalen te vertellen. Daarnaast zijn er grote namen zoals Donald Trump, Bill Clinton en prins Andrew betrokken bij de misstanden. Maar ook Stephen Hawking, Woody Hallen, Chris Tucker waren niet vies van een bezoekje aan het beruchte eiland. Wat de verhalen en de media ook nog eens voedt, is de bizarre levensstijl en de private jets en luxueuze feestjes. Over de jets is laatst trouwens weer een boekje opengegaan, gezien Jeffrey nog geen twee uur zonder seks kon waren deze daar op ingericht en vlogen er altijd meisjes mee.

Vragen en mysteries

We willen de complottheorieën niet voeden, maar ze moeten natuurlijk wel uiteengezet worden. Om te beginnen worden er veel vraagtekens gezet bij zijn dood. Hij werd streng beveiligd, maar werd kort voor zijn overlijden van het zelfmoordtoezicht verlost. Dit betekende dat Jeffrey minder streng in de gaten gehouden werd, maar er nog steeds continue bewakers binnen een straal van een aantal meters van hem vandaan waren. Daarnaast zijn de videobeelden van zijn eerdere poging om de hand aan zichzelf te leggen per ongeluk verwijderd, zijn de plafonds 2,70 meter hoog en zijn er geen materialen die dit kunnen veroorzaken aanwezig.

Epstein had geen cellmate, er kwam niet elk half uur een cipier kijken en met papieren lakens leek het een lastige klus. Het lijkt er volgens verschillende bronnen ook op dat de grote namen van de lijst goed weg komen met de plotselinge dood. Voor onder andere Bill Clinton kwam het bijvoorbeeld goed uit dat er geen eeuwen lang proces kwam en nog een aantal anderen leken ongeschonden uit de zaak te komen. Donald Trump gooide destijds nog wat olie op het vuur met tweets over complottheorieën.

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over Jeffrey Epstein
Sluiten