Hoofdrolspeler van legendarische comedy White Chicks pleit voor vervolg

Heerlijk nieuws uit de Hollywood-scène. Marlon Wayans wilt een White Chicks 2 maken. De hoofrolspeler van de originele film, die alweer 17 jaar geleden uitkwam, pleit voor een nieuwe film in de tegenwoordige tijd.

White Chicks, een Amerikaanse film uit 2004, ontpopte zich snel tot hilarische comedy die veel teweeg bracht in de Verenigde Staten. Het verhaal gaat over twee FBI-agenten die een grote drugsvangst verneuken, maar door een tip over een ontvoering toch hun baas willen imponeren. Ze willen twee rijke dochters van een hotelimperium beschermen, maar gaan ook hierbij in de fout en moeten uiteindelijk zelf doorgaan voor de twee dames. De film werd gigantisch veel bekeken en leverde een slordige 113 miljoen dollar op. Toch is niet iedereen lovend over de film. White Chicks werd genomineerd voor vijf Razzies (prijs voor slechtste film, acteur, regisseur, scenario en filmkoppel) en door filmcriticus Richard Roeper benoemt tot slechtste film ooit.

White Chicks 2

De acteurs in kwestie trekken zich hier weinig van aan en denken zelfs aan een vervolg. In een uitgebreid interview met Variety laat Marlon Wayans weten dat hij denkt dat de wereld een White Chicks 2 nodig heeft. “We zijn allemaal zo gespannen geworden de laatste tijd, we moeten alles weer even loslaten en gewoon lekker lachen.” Hij gaf daarbij ook aan dat hij samen met zijn broers, waarmee hij ook de eerste film schreef, genoeg ideeën heeft voor een vervolg: “De wereld blijft ons maar ideeën geven. White Chicks 2 schrijft zichzelf bijna.”

White Chicks 2
Foto: De gebroeders Marlon en Shawn Wayans.

Hoge verwachtingen

Je weet wat ze zeggen over klassiekers die een vervolg krijgen. Dat moet je niet doen. De verwachtingen zijn hoog en de tweede film valt altijd tegen. Toch is dit een no-brainer: al is White Chicks 2 voor de helft zo grappig als het eerste deel, ga je alsnog met buikpijn van het lachen naar bed. Daarom is het te hopen dat de hoge piefen in Hollywood het interview ook hebben gelezen en er werk van gaan maken. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

Reageer op artikel:
Hoofdrolspeler van legendarische comedy White Chicks pleit voor vervolg
Sluiten