Meer dan 2000 naakte vrouwen verbreken wereldrecord skinny dippen in Ierland

Redactie 14 jun 2018 Entertainment

Je loopt over het strand een hoort een boel hectiek in de verte. Je knijpt je ogen samen om te beter te zien wat daar in de verte nadert. Even geloof je je ogen niet maar na een poosje dringt het door dat je ogen je niet bedriegen. Een grote menigte naakte vrouwen komt jouw kant opgestormd. Nee, je bevind je niet in een Axe commercial, waarschijnlijk loop je op het juiste moment over het Magheramore Beach 60 km van Dublin. Daar werd het wereldrecord skinny dippen door 2505 naakte vrouwen gevestigd. 

Het event vond zaterdag ochtend plaats toen meer dan 2500 vrouwen naakt de zee in sprongen. Een officieel wereldrecord skinny dippen werd gebroken die opgenomen werd in het Guinnes world record.

Strijd tegen kanker

Het event staat bekend als Strip and Dip en is een jaarlijks event dat al voor de zesde keer georganiseerd werd. Het wordt georganiseerd door iemand die kanker heeft overwonnen en het geld gaat naar Aoibheann’s Pink Tie, Ierland zijn nationale kinderkanker fonds. Deelname was alleen open voor vrouwen en bestond grotendeels uit kanker patiënten, overwinnaars en mensen die op een andere manier betrokken zijn bij de ziekte.

Mooi bedrag

In totaal gingen 2505 vrouwen van allerlei soorten leeftijden het water in bij Meaghermore beach in Co Wicklow. De temperatuur van de zee was slechts 12 graden Celcius, des te meer respect voor deze strijders! Het event was een officieel Guinnes world record Skinny dippen. Hiervoor stond dit record op 786 mensen in Australië in 2015. Dat record is dik verbroken en ook nog is met een mooi doel. Er werd al meer dan 153 duizend euro opgehaald maar de organisatie verwacht dat dit bedrag nog kan oplopen tot 250 duizend euro.

Hulde voor deze vrouwen!

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Meer dan 2000 naakte vrouwen verbreken wereldrecord skinny dippen in Ierland
Sluiten