Real life Iron Man vliegt met snelheidsrecord het Guinness Book of Records in

Redactie 13 nov 2017 Machines

Al jaren zijn knappe koppen bezig met het bouwen van een jetpack, dit pakt niet altijd even succesvol uit. Vaak blijft het bij een futuristisch prototype en zien we de vliegende rugzak totnogtoe alleen in Iron Man films terug. Deze Britse piloot is met zijn zelfontworpen rocketsuit al een aardige stap op weg en zet zijn naam in de eeuwige recordboeken.

De Tony Stark achtige Richard Browing heeft het in de afgelopen drie jaar druk gehad in zijn hobbygarage. De piloot is aan het knutselen geslagen en heeft met zes kleine straalmotoren een heus raketpak gefabriceerd. En dan hebben we het niet over een gemiddeld knutselwerkje dat in menig Top Gear aflevering al naar 10 seconden uit elkaar valt. De 130 kg wegende Deadalus is een professioneel huzarenstukje, dat met een topsnelheid van precies 51,4 km/h, een prominente vermelding in het Guinnes World Records boek krijgt.

Foto: Guiness World Records

Ondanks het wereldrecord valt er nog veel te verbeteren aan de jetpack. Doordat de zes straalmotoren niet bepaald in de categorie van duurzaam en zuinig vallen, raakt de brandstof snel op. Omdat er op het kleine vliegpak geen ruimte is voor een grote brandstoftank, kan er maar een beperkt aantal minuten mee gevlogen worden. “De tijd dat je zo’n pak in de winkel kan aanschaffen, duurt nog wel even,” zegt Richard Browning tegen Britse media. Met vleugels wil de ontwerper proberen om het pak in de toekomst nog sneller en behendiger te maken. Hij is dus alweer druk aan het knutselen geslagen en wil volgend jaar een poging wagen om zijn eigen record aan te scherpen.

Reageer op artikel:
Real life Iron Man vliegt met snelheidsrecord het Guinness Book of Records in
Sluiten