100-jarige bazin breekt wereldrecord als oudste powerlifter

Leeftijd is maar een getal, dat bewijst de Amerikaanse Edith Murway-Traina wel. Mocht je ooit ongemotiveerd zijn en een schop onder je reet nodig hebben, dan is de volgende video zeker een aanrader. Deze week is deze powervrouw door Guiness World Records namelijk uitgeroepen tot ‘s werelds oudste vrouwelijke powerlifter die nog meedoet aan wedstrijden. Ze werd afgelopen zondag maar liefst honderd jaar oud. Wij doen het je graag na op die leeftijd en dan gaan we proberen om het record van oudste powerlifter af te pakken (al achten wij de kans erg klein dat het lukt). Petje af voor deze bazin!

Wereldrecord oudste powerlifter

Denk eens aan die hobby die je altijd al wil doen. Ook daar is het nooit te laat voor. Edith laat zien dat het nooit laat is voor een nieuwe passie. Wat haar zo uniek maakt is dat ze pas op haar 91e startte met naar de gym te gaan. Ze besloot op een dag naar de sportschool te gaan en toen zag ze vrouwen lekker hun ding doen. ‘’Ik dacht: dat kan ik ook wel. Het werd echt een verslaving voor mij, ook omdat ik het leuk vind om te doen. Om het leuk voor mijzelf te blijven houden, daagde ik mij uit om steeds meer te tillen.’’ Wat er vervolgens gebeurde had niet voor ogen gehad. Ze doet al een tijdje mee aan wedstrijden, hierbij tilt ze doodleuk gewichten tot bijna 70 kilo, tot grote verbazing van de jury en toeschouwers.

Applaus verveelt nooit

Mocht je denken, was Edith pas op zulke late leeftijd sportief? Dan heb je het mis. Ze was vroeger namelijk danseres en trad ook op. ‘’Ik vond het fantastisch om op te treden en dat geluid van het applaus verveelde ook nooit. Dat heb ik nog steeds met de powerlift wedstrijden. “Ik denk dat ik mijn negentiger jaren erachter kwam dat mensen graag erkent worden voor wie, wat of hoe ze zijn. Dat is het mooiste ding in de wereld.”

Reageer op artikel:
100-jarige bazin breekt wereldrecord als oudste powerlifter
Sluiten