Dit is hoe je over de hele wereld kan reizen met bijna geen geld

Veel mensen dromen ervan om de wereld rond te reizen, maar ze hebben allemaal hetzelfde excuus: geen geld. Dat snappen we, want je denkt dat het simpelweg onmogelijk is. Tomislav Perko laat op een unieke manier zien hoe het voor iedereen mogelijk is om het wel te doen!

Na het stranden van zijn carrière als effectenmakelaar tijdens de financiële crisis van 2008, besloot hij het roer om te gooien en het reizigersleven te omarmen met een knipoog en een glimlach, en het bijzondere was: hij deed een wereldreis vrijwel zonder geld!

Geen geld

In zijn hilarische TED Talk uit 2015 deelde Tomislav zijn geheimen voor budgetreizen. Hij bekende dat hij ooit jaloers was op vrienden die foto’s deelden van witte stranden en zonsonderdagen, terwijl hij vastzat op kantoor. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, besloot Tomislav zelf op ontdekkingsreis te gaan.

Slimme trucs

Zijn eerste truc? Couchsurfing! Hij sprokkelde slaapplekken bij elkaar bij lokale hosts over de hele wereld. Hier kunnen jouw verborgen talenten ook nog van pas komen! “Wie wist dat mijn talent voor pannenkoeken bakken me zo ver zou brengen?”, vertelt Tomislav.

Heitje voor karweitje

Tomislav was niet bang om de handen uit de mouwen te steken. Hij deed vrijwilligerswerk of ruilde zijn vaardigheden voor onderdak en maaltijden. Hij werd een pro in klussen en koken in ruil voor een dak boven mijn hoofd. Dat is pas creatieve financiering!  Daarnaast reisde Tomislav op een budgetvriendelijke manier. Hij koos voor goedkope vervoersopties, verbleef in hostels en leefde met minimale spullen. Zijn hele hebben en houden paste in een backpack.

Met een dosis humor en een flinke portie doorzettingsvermogen motiveert hij anderen om hun reisdromen na te jagen, ongeacht hun financiële situatie. Dus, wie heeft een dikke bankrekening nodig als je een wereldkaart kunt veroveren met een beetje lef en een knipoog?

Check hier de onderstaande Ted Talk van de man himself! Je wordt namelijk in zijn intro al jaloers op Tomislav…

Reageer op artikel:
Dit is hoe je over de hele wereld kan reizen met bijna geen geld
Sluiten