We spraken Steve-O over vodka infusen, drugs en zijn domste stunts

redactie 1 dec 2016 Entertainment

De levende legende Steve-O is zo’n beetje net zo bekend als de paus. Hij heeft na jaren van pijn lijden en de grens opzoeken nu een aantal shows gepland in Nederland. Een goede aanleiding om een belletje te plegen naar deze stuntkoning en hem exclusief een dozijn vragen af te vuren over zijn show, maar vooral ook over zijn ontspoorde verleden bij Jackass en Wildboyz.

Yo Steve! Hoe is het? Al een tijdje niks van je gehoord man. Wat ben je allemaal aan het doen?
Hey man, ja het gaat goed. Ik ben veel aan het reizen geweest en shows aan het doen in Amerika. Deze week ben ik toevallig thuis en bezig met een filmscript, wat best wel gaaf is. Ik heb ook wat tijd om met mijn dieren te chillen.

Welke dieren heb je?
Ik heb twee katten en twee honden.

Wat voor film ben je aan het maken?  
Nou het is een film die ik aan het schrijven ben. Het is nog een beetje in een vroeg stadium. maar het zal gaan over dat ik een hoop gekke stunts ga uithalen. Het wordt een beetje een soort Jackie Chan film, behalve dat ik in het verhaal aan het vluchten ben voor de politie en dat ik probeer bij mijn vrouw te komen. Tijdens die reis gebeurt van alles, het script is al bijna af.

Wat is de gaafste stunt die je ooit gedaan heb?  
Ehm, dat is moeilijk te zeggen. Er zijn een hoop verschillende dingen geweest. Even denken hoor.

Misschien iets waar je een beetje trots op bent?  
Ik deed vrij recentelijk nog een backflip van een meer dan 18 meter hoge brug. Voor mij was dat wel een big deal en de manier waarop het op beeld is vastgelegd is erg vet.

Wat was de meest stomme stunt die je ooit gedaan heb?
Ook dat is moeilijk te zeggen, ik heb een hoop stomme dingen gedaan. Ooit heb ik een infuus in mijn arm gehad waar bijna anderhalve liter vodka doorheen is gegaan. Het was wel lachen, maar ik had geen idee wat er zou gebeuren met zo veel vodka in mijn arm. Een andere keer ben ik 6 keer achter elkaar bewusteloos gewurgd. Of die keer dat ik zonder parachute uit een vliegtuig sprong, dat was ook wel dom.

Ben je eigenlijk bang voor iets?
Ja best wel. Ik heb rationele angsten. Ik ben bang voor een hoop dingen. Ik zou mezelf ook niet een adrenaline junkie noemen of angstloos. Eigenlijk ben ik gewoon een aandachtshoer. Dat is wat mij motiveert. Ik ben gewoon op zoek naar aandacht. De meeste stunts die ik doe of gedaan heb zijn geen dingen die ik wil doen, het zijn dingen die ik moet doen.

Ben je ook voor alledaagse dingen, het donker, of een dier ofzo?  
Ja je zult het vast niet geloven, maar ik ben bang voor achtbanen. Ik hou er gewoon echt niet van. Je zou denken dat ik er geen problemen mee heb, maar ik heb een intense haat tegenover achtbanen.

Heb je wel eens bij eens stunt gedacht: fuck this shit, I’m going home?
Ja er was ooit een idee om mij aan zo een soort mechanische stier vast te binden. Je weet wel, zo’n stier waar je op gaat zitten die allemaal rondjes draait en waar je dan afvalt. Ze wilden mij aan de stier vast tapen en ik dacht: man, op een gegeven moment moet je eraf vallen anders raak je op een gegeven moment verlamd. En er was ook een keer een dating show waar een beroemde guy in een huis woont met 30 vrouwen die je dan 1 voor 1 eruit mag kicken. Ze wilden mij als de beroemde vrijgezel nemen. Maar ik wilde niet dat 30 vrouwen de wereld gingen vertellen hoe snel ik klaarkom.

Haha, heb je ooit seks met een celebrity gehad?
Dat zou niet wijs zijn om te zeggen. Ik zeg wel vaak gekke dingen op het podium maar als ik met de pers praat is het niet slim.

Wat vind je van Donald Trump?
Ik vind dat het een slechte situatie is. Persoonlijk boeit het me niet veel, maar de reputatie van Amerika in de wereld verslechterd door hem.

Wat heb je gepland voor je show in Nederland?
Het wordt een soort comedyshow met verhalen en grappen en ondertussen doe ik trucs en stunts. Dus het is een beetje van alles. Een echte Jackass comedy show. Ik vind het ook leuk om te doen, ik vertel echte verhalen uit mijn eigen leven en ondertussen gebeurt er van alles. Het wordt echt een spektakel.

Wat voor stunts dan?
Ik mag niet alles zeggen. Maar ik ga crazy ass shit doen.

Oké. Wat vind je van Nederland?
Ik ben vaak in Amsterdam geweest. Ik vind het een erg toffe plek. Het lijkt me een goed voorbeeld van dat dingen illegaal maken best dom is. Door prostitutie en sommige drugs te legaliseren zie je dat het systeem beter werkt. Als je iets illegaal maakt krijg je een hoop problemen. Een van de grootste problemen in Amerika is dat iedereen maar in de gevangenis wordt gegooid. En je hebt een grote zwarte markt. Nederland vind ik in dat opzicht best een voorbeeld voor de rest van de wereld.

Met Jackass heb je ongetwijfeld de nodige centen verdiend. Wat is het coolste dat je ooit hebt gekocht?
Als ik wakker word dan druk ik op een knop naast m’n bed waardoor de gordijnen automatisch open gaan. Dat is super chill. Ik heb ook nog een knop waardoor mijn tv bij het voeteinde van mijn bed naar boven komt. Dat zijn mijn favoriete dingen.

Wat wilde je worden toen je een kind was?  
Nou toen ik een kind was maakte ik al filmpjes van dat ik skatete en domme dingen deed. Dus ik wilde iets van reclamevideo’s gaan maken.

Maar het liep een beetje anders?  
Ja toen ik naar de middelbare school ging merkte ik dat school niet echt iets voor mij was. Ik haalde veel vakken niet en ik vond er niks aan. Op gegeven moment dacht ik: fuck school, ik ga gewoon verder met filmpjes, geen reclames, maar stunts.

Komt er een Jackass reunion?  
Ja, nou we komen wel bij elkaar. Maar ik denk niet dat er nog een Jackass movie komt. Misschien gaan we nog wel samenwerken aan projecten. Op het moment weet ik dat Knoxville net als ik in zijn eentje bezig is met een film. Ook een verhaal vol met gekke stunts. Ik heb een beetje het idee dat we een soort race doen om te kijken wie hem als eerste af heeft.

Dus de gehele Jackass crew zijn nog goede vrienden van elkaar?
Ja zeker weten. Ik heb goed contact met iedereen, behalve met Bam dan. Ik weet eigenlijk niet wat hij aan het doen.

Dus je komt naar Nederland en in Nederland wordt uiteraard drugs gebruikt, we moeten het dus wel even over drugs hebben. Wat heb je allemaal gebruikt?
Nou ik heb werkelijk alles gebruikt. Behalve heroïne en crack dan.

Ik heb gehoord dat je een lachgas fan bent is dat waar?
Jaaa, ik heb ongelofelijke hoeveelheden daarvan gebruikt, maar dat was allemaal jaren geleden.

Welke drugs zouden mensen niet moeten gebruiken?
Oh, ik zou niemand afraden om drugs te gebruiken. Daar ben ik niet de persoon voor. Als mensen drugs gebruiken en daar plezier aan beleven moeten ze dat lekker doen. Ik houd me buiten het leven van anderen.

Wat was de leukste tijd in je leven?
Ehm, ik denk de eerste zes maanden van 2003.

Waarom?
Alles werkte gewoon goed. De drugs hadden nog geen tol geëist. Alles was cool en verfrissend. En het was gewoon een hele toffe tijd.

Mag ik je hartelijk danken Steve?
Nee, jij bedankt brother.

De End of the World Tour van Stevo-O is op 19 december in De Oosterpoort in Groningen, op 20 december in de TivoliVredenburg in Utrecht en op 21 december in De 013 in Tilburg. Scoor hier je kaarten.

Kaarten winnen? Wij geven 3×2 tickets weg voor de shows van Steve-O. Voor elke stad twee kaarten. Laat in de reacties weten wat jouw meest memorabele herinnering aan deze legend is en scoor tickets. De meest orginele reactie wint! 

Tekst: Victor Duysens
Beeld: steveo.com

Reageer op artikel:
We spraken Steve-O over vodka infusen, drugs en zijn domste stunts
Sluiten