HBO zet wapens in om spoilers Game of Thrones te voorkomen

redactie 11 okt 2018 Entertainment

Het voel alsof we al eeuwen aan het wachten zijn op het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Het levert een hoop frustratie op. Smijten met deuren, je vriendin Khaleesi noemen en tegen alles en iedereen roepen dat de winter eraan komt. Het eind van de serie is hoe dan ook onvoorspelbaar. Hoewel er traditiegetrouw wel complottheorieën rondgaan onder de fans. Om spoilers te voorkomen hebben de people van HBO grof geschut ingezet: wapens. En nee geen speren, pijl en boog en zwaarden, maar een killer drone. 

We weten dit omdat Sophie Turner in een interview met Entertainment Weekly begon over deze ingenieuze wapens. Een killer drone lijkt op een enorm geweer, toch komen er uit zo’n ding geen kogels. Om te voorkomen dat drones proberen de set van bovenaf te filmen worden deze wapens ingezet om ze uit de lucht te halen. Dit kan door middel van zogenaamde radiogolven. De drone ontploft niet, maar valt direct naar beneden, zo zal de eigenaar nooit kunnen zien wat er op de tape staat. De drone killers zijn niet goedkoop, zo’n ding kost 30.000 dollar.

Drone killer Game of Thrones
Foto: YouTube

Kosten noch moeite worden bespaard

Spoilers zijn natuurlijk leuk, maar is het niet veel toffer om in spanning de ontknoping van deze serie af te wachten? Je hoeft maar één lulletje rozenwater te hebben die net wat beelden weet te kapen. Gelukkig werken er slimme guys bij HBO. De killer drones worden normaliter alleen gebruikt bij militaire operaties en door de wouten. Naast deze maatregel schijnen ze meerdere eindes op te nemen van de serie. Zo weten de acteurs en crew niet wat het einde gaat worden. Een kostbare, maar vooral ook slimme oplossing.

Volgend jaar is het laatste seizoen van Game of Thrones te zien via HBO. Om de tussenliggende barre dagen te overbruggen kun je de vorige seizoenen van de serie weer eens opnieuw gaan bekijken. Zo zit je er straks weer lekker in. Winter is coming maat.

 

 

Manners

Reageer op artikel:
HBO zet wapens in om spoilers Game of Thrones te voorkomen
Sluiten