Wannahaves: LG’s CineBeam Qube een projector op handformaat

We zijn weer terug met de Wannahaves! Dit keer staat de CineBeam Qube van LG centraal. Een projector die je zo in de handtas van je vriendin kan proppen! Ja, de CineBeam Qube van LG is het toonbeeld van compact en schattig in de wereld van 4K-projectoren.

Projectoren zijn de laatste tijd dus kleiner geworden, vooral in de lifestyle-, draagbare en ultra-short-throw-markt. Maar laat ons je vertellen: de LG CineBeam Qube tilt hem naar een heel nieuw niveau: hij is slechts 8 cm hoog en 14 cm breed en diep. Serieus, het is als een Pixar-animatiesfeer in een doos.

Foto: LG

Overal mee te nemen

En snap dit: hij wordt geleverd met een handvat dat een volledige draai van 360 graden kan maken, waardoor hij supergemakkelijk mee te nemen is. Filmavondje in de huiskamer? Zeker. Wat dacht je van een filmavond in de achtertuin? Absoluut. Deze kleine man is klaar voor serieus filmhoppen.

Specsss

Maar laat je niet misleiden door het schattige uiterlijk; het is een schot in de roos als het om specificaties gaat. De Qube kan een 4K-beeld projecteren tot maar liefst 120 inch groot. En kwaliteit? Oh, dat is ook mogelijk: een geclaimde contrastverhouding van 450.000:1 en een kleurengamma dat zogenaamd 154% van DCI-P3 dekt. Nu is de helderheid een bescheiden 500 lumen, dus misschien wilt u de lichten dimmen, waar u ook jouw filmavond organiseert.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GizNext (@giznext)

Optimalisatie ten top

Aangezien het allemaal om die ‘place and play’-sfeer draait, wordt de Qube geleverd met een autofocusfunctie genaamd Auto Screen Adjustment. Het optimaliseert automatisch de plaatsing en grootte van afbeeldingen, waardoor de installatie kinderspel wordt.

Je kunt jouw Blu-ray-speler of andere bronnen aansluiten via de HDMI eARC- of USB Type C-ingangen. En raad eens? Het is ook slim. Met het WebOS-besturingssysteem van LG krijg je ingebouwde toegang tot Netflix, Disney+, Amazon Prime Video en YouTube – net als op hun smart-tv’s.

Sfeertje wel

En hier is een coole tv-functie die hij heeft geleend: de mogelijkheid om digitale beelden weer te geven die passen bij de sfeer van de omgeving wanneer er geen films of programma’s worden afgespeeld. Slimme zet, toch?

De LG CineBeam Qube is dus slim, netjes en schattig en we duimen ervoor dat hij ook een geweldige performer zal zijn. Bekijk hem in actie op CES – hij maakt daar zijn debuut. Hopelijk krijgen we daar de primeur over prijzen en beschikbaarheid. Duimen!

Reageer op artikel:
Wannahaves: LG’s CineBeam Qube een projector op handformaat
Sluiten