Wannahaves: Kodaks Super 8 comeback: een retro reimagining met digitale finesse

We zijn weer terug met de Wannahaves! Kodak brengt de Super 8 camera terug en het is niet het ouderwetse gadget van je opa. Dit ding is al jaren in de maak en ze zijn erin geslaagd dat nostalgische analoge gevoel te combineren met enkele gelikte digitale functies.

Het heeft de tactiele ervaring van de klassieke Super 8, maar met een moderne twist. Het is alsof je een spiegelloze camera gebruikt, met een handheld-unit met een 4-inch LCD-display dat kan draaien voor al die creatieve opnamehoeken. Ook is een menu vol filmopties die je hoofd op de best mogelijke manier laten tollen.

Lekkere snufjes

Maar dat is nog niet eens het leipste deel. Dankzij het 14:9 ‘extended gate’ filmmateriaal zijn je afbeeldingen 11% groter dan het traditionele Super 8-materiaal. En de kers op de taart? Je kunt de beeldverhouding aanpassen naar een filmisch 16:9-breedbeeldscherm voor een epische visuele resolutie. Bovendien kun je je beeldmateriaal mixen en matchen met andere mediaformaten.

Upgrade

Deze badboy wordt geleverd met een pistoolgreep aan de onderkant en een handvat aan de bovenkant met een gladde geïntegreerde run-knop. Oh, en het heeft een SD-kaartsleuf voor overlays voor audio-opnamen en firmware-updates. Wil je de lens verwisselen? Geen probleem. Je kunt de lens met C-vatting verwisselen, te beginnen met de afneembare groothoeklens van 6 mm 1:1.2 die daarbij wordt geleverd.

Droom van elke filmmaker

En begrijp dit: Kodak beweert dat dit de eerste moderne Super 8-camera is met kristalsynchronisatie op 24 en 25 fps. Bovendien kun je over- en onder-cranken met 18 en 36 fps. Het is alsof ze elke coole functie hebben toegevoegd waar een filmmaker van kan dromen.

Nu de brandende vraag: hoeveel zal dit meesterwerk je kosten? Nou, je kijkt naar 5.495 dollar. Ja, het is een beetje aan de hoge kant, maar vanwege de mix van retro-vibes en geavanceerde technologie is het misschien wel elke cent waard.

Reageer op artikel:
Wannahaves: Kodaks Super 8 comeback: een retro reimagining met digitale finesse
Sluiten