Waarom nu het ideale moment is om een elektrische fiets van WATT aan te schaffen

Nergens in de wereld fietsen we zoveel als in Nederland. Maar er zijn een paar dingen die weerstand oproepen. We kunnen ons zo voorstellen dat je helemaal klaar bent met tegenwind, zweet op je rug en het tempo van een bejaarde olifant. Thank god voor de uitvinding van de e-bike!

Er zijn heel veel smaakjes in de e-bike sector. Maar wij lichten graag onze favoriet uit, dat zijn de fietsen van WATT. Een jaar geleden tipten wij je al op het bestaan van de toffe e-bikes van WATT. Wij hebben er toen ook een aangeschaft, waar we nu al een jaar met een grote glimlach mee door onze woonplaats sjezen.

Wij zijn voor de WATT Electric Fixie (aka de New York) gegaan. Qua looks is het een van de mooiste e-bikes die we kennen. Strak stuurtje, mooie witte bandjes, zwart frame en het mooiste van alles: je ziet niet eens dat het een e-bike is, want de accu is in het frame geïntegreerd. Very nice. IJzersterke tweewieler bovendien, want hij is niet kapot te krijgen. Bovendien is ‘ie verschrikkelijk snel. Je krijgt tot 25 km/u ondersteuning, maar doordat ‘ie zo licht is kun je daar makkelijk overheen. Vol opgeladen red je het makkelijk om 30 km/u als vast tempo aan te houden.

Waarom nu?

Waarom is dan nu het ideale moment om er een aan te schaffen? Allereerst is het nu het allerbeste fietsweer wat je je kan voorstellen; lekker zonnetje, rond de 20 graden. Helemaal perfectos. Maar de fiets is in tijden van het vermaledijde coronavirus natuurlijk hét ideale vervoersmiddel. Elke vorm van openbaar vervoer is op dit moment gewoon een risico. De fiets is pro social distancing en je loopt, in tegenstelling tot de grote gele limousine, zo min mogelijk kans om in iemand z’n niesdruppels terecht te komen. Zoals je weet wordt het coronavirus overgedragen door microdruppels en volgens een Duitse viroloog is de kans nihil dat je deze inademt tijdens het fietsen. Tenzij je net een coronapatiënt passeert, die precies op het moment dat je hem kruist vol opzij niest. Dan heb je gewoon botte pech. Maar ja, op je e-bike ben jij al trappende dat virus waarschijnlijk allang gepasseerd.

e-bike van WATT
Klik op de foto om de New York te bekijken op de website van WATT.

Goeie prijs

Ook niet onbelangrijk om te vermelden: de gunstige prijs. Waar je voor sommige e-bikes bijna een Tesla kan kopen, daar zijn de e-bikes van WATT heel betaalbaar. De New York kost bijvoorbeeld 1.250 euro. Dat is gewoon heel erg netjes. De Montreal (aka type sportieve herenfiets) betaal je €1.399,- voor. Dat zijn prijzen waar we blij van worden. Ga snel naar de nieuwe website van WATT en kies jouw favoriet uit.

In samenwerking met WATT Mobility

Reageer op artikel:
Waarom nu het ideale moment is om een elektrische fiets van WATT aan te schaffen
Sluiten