Waarom de e-sigaret nog altijd het gezondste alternatief voor tabak is

Redactie 11 mrt 2019 Entertainment

Dat roken ongezond is weten wij allemaal al en is dat ook te merken aan de afname van de traditionele roker. Traditioneel in de zin van een sigaret met echte tabak erin omdat velen nu zijn overgestapt op een e-sigaret. Deze kunnen worden beschouwd als een elektronisch alternatief en hier zijn een hoop voordelen aan verbonden. Ook nemen vele niet rokers de stap om een e-sigaret aan te schaffen.

Het gaat namelijk om een gezond alternatief

Waar roken van een sigaret met name de longen zwaar belast, is daar bij een e-sigaret geen of minder sprake van. Er is namelijk geen sprake van rook, maar van damp. De rook die soms zochtbaar is bij gebruikers van een e-sigaret is dus gewoon een onschuldige damp en heeft dus ook geen schadelijke effecten voor de personen om hem heen. De damp ontstaat door de sterke verhitting van de speciale vloeistof door middel van een hitte element en kan met het indrukken van een knop dan de “rook” ingeademd worden. naast het volkomen schoon houden van de longen omdat er nu eenmaal geen teer en andere stoffen naar binnen gaan, gaat het ook om de samenstelling van de damp. Bij een sigaret is het immers niet alleen de rook zelf die schadelijk is, maar ook de giftige stoffen als nicotine die erin aanwezig zijn.

Roken zonder nicotine is dus mogelijk met een e-sigaret

De keuze uit verschillende vloeistoffen, ook wel e-liquids genoemd, maakt het ook mogelijk om de samenstelling naar wens te selecteren. Zo zijn er vloeistoffen verkrijgbaar die vrij zijn van nicotine en dus ook geen verslavingsverschijnselen zullen veroorzaken. Dat is een sterk punt van een e-sigaret en wordt het daarom als een gezond alternatief voor een sigaret beschouwdt. Het is een vrij unieke ervaring die er dus geboden wordt met een e-sigaret en maakt het groot aantal beschikbare smaken het “roken” ervan tot een ervaring die een gewone sigaret nooit kan bieden. Daar komt ook het gebruiksgemak erbij kijken en de voordelige prijs van de vulvloeistoffen.

Om de overstap voor traditionele rokers eenvoudiger te maken, zijn er ook vloeistoffen te krijgen die wel over nicotine beschikken. Dankzij de vele instellingen van zo een e-sigaret kan de dosering stapsgewijs worden aangepast en treden er geen ontwenningsverschijnselen op. Een efficientere manier om van een sigaretverslaving af te komen is er dus niet en kan zo een e-sigaret verder worden gebruikt zonder gevaar voor de gezondheid.

Reageer op artikel:
Waarom de e-sigaret nog altijd het gezondste alternatief voor tabak is
Sluiten