Een guide voor singles spotten zodat je niet als vrijgezel aan de kersttafel hoeft te zitten

Redactie 30 okt 2017 Entertainment

De  wintermaanden staan om de hoek en als je heel eerlijk bent, heb je weinig behoefte om deze koude grijze seizoenen in je eentje te trotseren. Online dating heb je een kans gegeven, maar na 3 keer gecatfished te zijn, ben je daar eigenlijk ook wel een beetje klaar mee. Maar hoe ontmoet je dan wel gezellige vrijgezelle dames in dit social media tijdperk? En nog een betere vraag, hoe kom je in godsnaam met ze aan de praat zonder digitaal toetsenbord?

1. De sportschool
Hier kan je meteen de kilootjes van de vakantie wegwerken en ondertussen je hengel uitwerpen. De sportschool is namelijk dé vijver waarin jij wilt vissen. Hordes vrijgezelle dames die ook nog eens een strak lijf hebben. Winning. Máár, blijf dan niet jezelf aanstaren in de spiegel terwijl jij je biceps probeert op te pompen en ga haar ook niet haar aan lopen gapen. Nee, doe je koptelefoon af en maak eens een praatje. Misschien kan jij met al je fitness ervaring dat ene leuke meisje helpen bij een oefening en kan je vervolgens voorstellen om eens samen te trainen! Getting hot and sweaty together, dit wil je. Als je merkt dat ze gewoon wilt sporten en niet wilt socializen, ga dan vooral weer verder met je dumbbells.
Tip: Pak eens een groepsles. Hier zijn over het algemeen meer vrouwen te vinden dan mannen.

2. Het station
Als jij vaak met de trein reist, dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook vaak te maken met onverwachtse vertraging of treinen die helemaal niet meer rijden. Kut! Maar dat leuke meisje op jouw perron baalt ook. Maak van een klotesituatie een succesverhaal. Haal je ballen tevoorschijn (nee, niet letterlijk) en stap op haar af en ga even samen klagen over hoe kut het openbaar vervoer wel niet kan zijn. Vervolgens haak je daar lekker op in door te vragen: ‘Goh, nu we toch een uur moeten wachten, koffie?’.

3. De kroeg, ofcourse
Dat single-dames zich verzamelen in de kroeg voor het nuttigen van een paar wijntjes, is oud nieuws. Het verschil zit ‘m in hoe jij je opstelt ten opzichte van deze vrijgezellige lekkernijen. Je klemzuipen tot je genoeg moed hebt verzameld om op ze af te stappen is namelijk helemaal niet nodig. Wat heb je nou te verliezen joh? Zodra jij je beseft dat deze dames met dezelfde intentie naar de kroeg komen als jij, wordt dat praatje maken ineens een stuk minder eng. Daarbij zijn chicks veel sneller gecharmeerd van gasten die zelfverzekerd en direct overkomen als échte alfa-mannetjes. Dus, tjop, tjop!

4. De supermarkt
Íedereen doet boodschappen. Zie je een meisje een 1-persoons-magnetron-maaltijd in haar mandje gooien? That’s your cue! Of als je allebei voor het kaas-schap staat: “Jij bent de kaas op mijn tosti”. Geheid dat je haar aan het lachen maakt en er ruimte is voor een gesprekje. Wees een beetje creatief en heb de ballen om gewoon wat te zeggen, dan kom je al een heel eind.

5. Overal
Ja mannen, we moeten af van het idee dat je vrouwen alleen op bepaalde plekken kunt aanspreken. Of je nou op het postkantoor, de bushalte, je werk of in het park bent, vrouwen vinden het áltijd leuk om aangesproken te worden en om complimentjes te krijgen. Vroeger hadden we geen telefoons en social-mediakanalen om onbekenden te benaderen, toen moesten mannen het ook hebben van hun face-to-face social skills. Vrouwen houden hiervan! Grow a pair en ga voor deze old-skool aanpak guys! Maar weet ook wanneer je je verliest moet nemen als een dame geen weder-interesse toont.
Tip: Don’t be a creep, houd het luchtig


Foto: FITsociety

Reageer op artikel:
Een guide voor singles spotten zodat je niet als vrijgezel aan de kersttafel hoeft te zitten
Sluiten