Vrouwelijke boxer kan kusje tijdens de stare-down niet waarderen

redactie 7 Oct 2019 Entertainment

Stare-downs kunnen er best heftig aan toe gaan. Dat zagen we laatst ook toen EOTB-Harrie het aardig bont maakte met zijn tegenstander tijdens Boxing Influencers. Maar vrouwlijke vechters kunnen er ook zeker wat van. In dit gevecht van de WBO beginnen de dames ook al tikken uit te delen voordat ze überhaupt een stap in de ring hebben gezet. Dat alles door een klein kusje.

Kusje erop

Stare-downs geven boxers de kans om een psychologische strijd te winnen voordat de echte knokpartij überhaupt van start is gegaan. Iedereen gaat anders om met deze mogelijkheid. In het WBO-gevecht tussen Ewa Brodnicka (die in dat weinig verhullende pakje) en Edith Soledad Matthysse zien we dit dan ook duidelijk. Het leek Brodnicka een goed idee om haar lippen in de strijd te gooien en geeft daarom een kusje aan haar rivaal. Die is daar niet zo van gediend en antwoordt met een rake platte hand a.k.a. een bitchslap. De twee worden uit elkaar gehaald en that’s it.

Wie won?

De Argentijnse Matthyse heeft een record van 16 overwinningen en 10 nederlagen. De 39-jarige komt ook uit een echte box-familie. Haar broers Walter en Lucas zijn zelf ook professionals in de vechtsport. Lucas nam het vorig jaar zelfs op tegen Manny Pacquiao, tevergeefs.

De 35-jarige Poolse Brodnicka daarentegen is nog ongeslagen. Dat record hield ze na dit gevecht ook vast. Dat kusje hielp misschien dan toch in haar voordeel.

Reageer op artikel:
Vrouwelijke boxer kan kusje tijdens de stare-down niet waarderen
Sluiten