Vrouw krijgt 46 messteken van vreemdgaande man maar wil toch gezin stichten met hem

redactie 5 nov 2018 Entertainment

Vergeven is natuurlijk veel meer dan een woord. We denken dat met deze mevrouw wel het toppunt van vergeven hebben gevonden. Shannon Barnard kreeg maar liefst 46 messteken van haar vreemdgaande man, Michael. Toch wil ze een gezin met haar stichten. Dan ben je toch knettertjegek?

De 21-jarige Britse vrouw verklaarde onlangs in de rechtbank dat ze Michael heeft vergeven. Deze dude ging op 11 januari nogal zijn boekje te buiten. Hij deelde aardig wat messteken uit waardoor haar longen het opgaven en ze behoorlijk wat littekens eraan overhield. Zo’n 17 dagen bleef ze in het ziekenhuis liggen om van al dit geweld te herstellen.  De ruzie ontstond omdat Michael twee weken eerder vreemd was gegaan. Shannon legde zich er uiteindelijk bij neer, ook omdat hij haar een brief had geschreven waarin hij zwoor dat hij het nooit meer zou doen. Lief hoor.

Messteken

Toch werd het zwart voor de ogen van Michael. Hij begon haar aan te vallen terwijl zij lag te pitten op de stoel.  ”Hij zei dat ze moest sterven en haalde verscheidene keren uit. De longen van Shannon en haar lever en darmen raakten zwaar beschadigd”, volgens de openbare aanklager. Ze kan het gelukkig nog navertellen, maar wellicht heeft Michael ook haar hersenen geraakt?

Leven en dood

Eind januari legde Shannon nog een verklaring af. Ze vertelde dat haar lover met zijn pa aan het bellen terwijl hij haar aanviel. Ze begon te roepen, in de hoop dat zijn vader haar kon horen. Maar Michael werkte haar tegen de grond terwijl ze alle messteken voelde. Ze moest sterven volgens hem. Toen zijn ouders en oom het huis binnenvielen stopte hij pas. Dit had het verschil kunnen zijn tussen leven en dood.

Depressie

In de rechtbank was alles ineens weer koek en ei: ”Ik wil een toekomst met hem opbouwen en een gezinnetje stichten. Samen het leven verwezenlijken waar we altijd van droomden.” Huh!? Je zou maar met iemand kinderen gaan opvoeden die moordzuchtig is. Ze bezocht Michael regelmatig in de gevangenis. Volgens de psychiater van Michael leed hij aan een kortstondige reactieve depressie, de kans dat het nog eens zou gebeuren, zou minimaal zijn.

Liefde maakt blind

Maar dan nog? Ook de rechter liet duidelijk naar voren komen dat de hele situatie nogal fucked up was. ”Iedere keer wanneer ze in de spiegel kijkt, zal ze moeten denken aan wat jij haar aangedaan hebt.” We hopen dat Shannon nog iets van een realiteitsbesef krijgt, we gunnen haar een goede guy die haar met respect behandeld. Voor de oplettende lezers van de FHM500, Martijn Koning zei het al: liefde maakt blind. Hij verbaasde zich er al over hoe vrouwen ondanks van alles nog steeds van iemand kunnen blijven houden. Daar is dit ook weer een mooi voorbeeld van. Een extreem voorbeeld om precies te zijn.

AD

Reageer op artikel:
Vrouw krijgt 46 messteken van vreemdgaande man maar wil toch gezin stichten met hem
Sluiten